
העוגה הזו עובדת עם כל שזיף (ובעצם עם כל פרי) שבעונה, אבל הכי עובדת עם שזיפי שגיב, אלה הסגולים-מאורכים שבדיוק עכשיו מציפים את השווקים בזיל הזול. המתכון מלכלך קערה אחת בדיוק (אפילו לא צריך מיקסר או מעבד מזון) ומניב עוגה יפהפייה וטעימה להלל. אפשר לסדר את השזיפים במסדר ואפשר להניח בבלגן - הכל תלוי במבנה הנפשי שלך.
המרכיבים
(תבנית 26X26 ס"מ)
- 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח תופח
- 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
- 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1 כף תמצית וניל
- 1 ביצה
- כ-1/2 קילו שזיפי שגיב, מגולענים וחתוכים לרבעים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים בנייר אפייה תבנית מרובעת (ולא נמות אם היא תהיה עגולה).
2. שמים בקערה את הקמח, הביצה, מחצית מכמות הסוכר, החמאה, קליפת הלימון ותמצית הווניל, מערבבים ומשפשפים בידיים עד לקבלת פירורים. . מעבירים לתבנית ומהדקים טיפונת (רק טיפונת!), עד שהבצק מכסה את התחתית.
3. מסדרים מעל את הפירות עם הצד החתוך כלפי מעלה - במסדר או בבלגן. זורים מעל את יתרת הסוכר.
4. אופים כ-50 דקות, עד שהפירות מקורמלים ויש ריח של עוגת שזיפים בכל הבית.
לכל המתכונים של גיל חובב "השף השפוי"