הכי יפה וטעים למנגל: סלט וייטנאמי עם המון ירקות קשים וטוויסט חריף

סלט מדהים מכל הירקות הקשים, עם בוטנים ורוטב חריף-מתוק. והשוס: ניתן להכין מראש ולשמור במקרר לפחות שלושה ימים. הסלט יישאר רענן ונהדר

גיל חובב מכין סלט וייטנאמי. לחצו Play לצפייה
צילום: ירון שרון וחגי דקל | עריכה: רז רפאל
סלט וייטנאמי  (צילום: טל שחר)
סלט וייטנאמי (צילום: טל שחר)
הסלט הזה הולך איתי כבר 30 שנה, מאז שגרתי בארצות הברית. בפעם הראשונה אכלתי אותו אצל חבר ומאז ניכסתי אותו (את הסלט) לעצמי בלי בושה. הוא צריך להיות חריף, אבל אם מפחדים מצ'ילי - תכינו בלי. אותו הדבר גם לגבי הכוסברה, למרות שכאן אתם כבר ממש מסתבכים עם הווייטנאמים. הכמויות המובאות כאן גדולות לתפארת, אבל שימו לב לפטנט: אם שומרים את הירקות הקצוצים והרוטב בנפרד (במקרר) - הם שורדים לפחות שלושה ימים ואף יותר. מערבבים ברגע האחרון - ויש!

 

צפירות הרגעה

  1.  כל הירקות הקשים והפריכים יתאימו פה (אבל לא מלפפון, עגבנייה ובצל). קוצצים אותם גס, למרקם גס ומחוספס. חשוב לא לגרר בפומפייה או לקצוץ במעבד מזון משום שזה הופך את הסלט לדייסה.
  2. לא חייבים להשתמש בכל הירקות במתכון. כמה שיותר - יותר טוב, אבל אם אין, נניח, פלפל צהוב - לא קרה אסון.
  3. רוצים עוד ים של צבע? הוסיפו לירקות סלק טרי קלוף אחד (חתוך לקוביות).
  4. עכשיו ניתן להשיג גזרים צבעוניים - יש כתום, לבן, צהוב וסגול. את כולם הסלט אוהב.
  5. הבסיס המקורי לרוטב הוא רוטב שזיפים אסיאתי קנוי. אין במכולת? לכו על רוטב צ'ילי מתוק, או אפילו על ריבה מדוללת במעט מים.
  6. הבוטנים: קלויים ומלוחים, כולל הקליפה האדומה. נכון, כמו בפיצוצייה.
  7. הכוסברה הקצוצה מאבדת קצת טעם במקרר. אם לא מפחדים ממנה - קוצצים עוד ברגע האחרון ומוסיפים לסלט.

 

המרכיבים

לסלט:

  • 1 פלפל אדום מתוק, קצוץ גס
  • 1 פלפל ירוק מתוק, קצוץ גס
  • 1 פלפל צהוב מתוק, קצוץ גס
  • 1/2 כרוב ירוק, קצוץ גס
  • 1/2 כרוב סגול, קצוץ גס
  • צנוניות לפי הטעם, קצוצות גס
  • 4 גזרים, קלופים וקצוצים גס
  • 2 קולרבי, קלופים וקצוצים גס
  • 1 פלפל חריף (אדום או ירוק), קצוץ דק
  • 1 כוס כוסברה, קצוצה

 

לרוטב:

1 כוס (240 מ"ל) רוטב שזיפים אסיאתי, רוטב צ'ילי מתוק או ריבה מדוללת במעט מים

1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ לימון טרי

1/3 כוס (80 מ"ל) חומץ 5%

5 שיני שום, קלופות ומעוכות

1/2 פלפלון צ'ילי, קצוץ דק

חתיכת ג'ינג'ר בגודל אצבע, קצוצה דק

להגשה:

1 כוס בוטנים קלויים מומלחים

 

ההכנה:

1. שמים את הירקות הקצוצים בקערה גדולה מאוד, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים היטב. מכסים בניילון ושומרים במקרר עד להגשה (הסלט נשמר במצב זה, ללא רוטב, עד שלושה ימים).

2. מכינים את הרוטב: שמים את כל החומרים בצנצנת גדולה, סוגרים ומנערים היטב. שומרים במקרר, בנפרד מהסלט.

3. ההגשה: שמים בקערת הגשה את כמות הסלט הרצויה. יוצקים מעל כמות מתאימה מהרוטב שהכנו ומערבבים. טועמים, ואם חסר רוטב מוסיפים עוד. מפזרים מלמעלה את הבוטנים ומגישים.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד