פשוט זה הכי קשה: סום טאם, סלט פפאיה חריף בהשראת בית תאילנדי

כשיש מעט מרכיבים, אין מקום לטעויות - הכול חייב להיות מדויק, במיוחד התיבול. קבלו הזדמנות למצוא את האיזון שלכם בין טעמי החריף, החמוץ, המתוק והמלוח

דניאל רגביפורסם: 12.08.20 08:25
מצאו את האיזון שלכם: סלט פפאיה ירוקה  (צילום: מנת הדגל)
מצאו את האיזון שלכם: סלט פפאיה ירוקה (צילום: מנת הדגל)

מה מכינים הפעם? סום טאם, סלט פפאיה ירוקה, מנה ממכרת במיוחד של "בית תאילנדי"

 

תוכנית עבודה: מוצאים את המכתש והעלי שלכם. מקלפים ופורסים את הפפאיה לשיערות, מכינים את המחית של התבלינים, כותשים את הפפאיה ואת עגבניות השרי יחד עם מחית התבלינים, מוסיפים בוטנים כתושים ומגישים.

 

 

סלט פפאיה ירוקה

 

מרכיבים

 

  • 1 פפאיה ירוקה (משתמשים רק ב-1/2 ממנה)
  • 1 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ דק עם הגרעינים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 4 כפות נאם פלה (רוטב דגים)
  • מיץ מחצי לימון
  • 6 כפיות סוכר
  • 8-6 עגבניות שרי חצויות
  • 20 גרם בוטנים קלויים, כתושים

 

אופן ההכנה

  1. מקלפים חצי פפאיה וחורצים בה עם סכין לכל אורכה. "מגלחים" שיערות פפאיה בעזרת קולפן, כמודגם בסרטון. שומרים בקערה בצד.
  2. שמים את הצ'ילי והשום בתוך המכתש וכותשים עד שמתקבל מרקם של משחה. מוסיפים את רוטב הדגים, מיץ הלימון והסוכר ומערבבים עד לאיחוד. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. מועכים את שיערות הפפאיה יחד עם הרוטב. מוסיפים את העגבניות ומועכים שוב.
  4. בוזקים בוטנים קצוצים מעל ומגישים.

 

 

>> מה זה מנת הדגל?

מנת הדגל היא תוכנית קונספט קולינרית - בכל פרק אני מבקר באחת המסעדות הטובות בישראל, אוכל את מנת הדגל שלה, מנתח את המרכיבים ואת הטכניקות בהן הם טופלו – ואז מנסה להכין אותה אצלי במטבח.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כבר שנתיים שיש לי חלום לפתוח ערוץ בישול משלי. מקום שבו אוכל לשתף את האהבה שלי למסעדות, לבישול, לאפייה, לכל הקסם הזה שנקרא אוכל. אז עכשיו אני מגשים אותו. קוראים לי דניאל, בעל עסק לשיווק דיגיטלי, פודי רציני ובוגר בית הספר לבישול דנון.