שרלוט גבינה: עוגה חגיגית ויפהפיה, מעוטרת בכתר של בישקוטים

עוגה מושקעת ומרשימה העשויה מבסיס של ביסקוויטים, מלית מפנקת של גבינה ופירות יער, שכבת פירות ומעטפת מקסימה של בישקוטים

עוגת שרלוט גבינה (צילום וסגנון: מילי אליהו)
עוגת שרלוט גבינה (צילום וסגנון: מילי אליהו)

את שמה של העוגה נהוג לייחס למלכה שרלוט, אשתו של מלך בריטניה ג'ורג' השלישי. השניים נפגשו לראשונה ביום חתונתם – אך למרות זאת, זכו לחיי נישואים ארוכים ומאושרים. בניגוד למקובל באותה תקופה – המלך לא לקח לעצמו פילגש, ונשאר נאמן כל חייו לשרלוט, אהובתו. 

 

המרכיבים

 (תבנית קפיץ בקוטר 22-20 ס"מ)

 

לבסיס

  • 250 גרם ביסקוויטים
  • 50 גרם חמאה, רכה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

 

לעוגה

  • 1 חבילה (כ־28 גרם) אבקת ג'לטין
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים קרים מהמקרר
  • 1/2 כוס פירות יער טריים או קפואים (אחד או תערובת, אין צורך להפשיר)
  • 2 כפות דבש
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 3 גביעים (875 גרם) גבינה לבנה 5%
  • אפשרות: כמה טיפות צבע מאכל ורוד טבעי

 

למעטפת הבישקוטי

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • אפשרות: כמה טיפות צבע מאכל ורוד טבעי
  • 1 חבילה (200 גרם) בישקוטים
  • לקשירה: 1 מטר חוט בישול או סרט
  • להגשה: פירות לפי הטעם, שקדים מולבנים פרוסים

 

ההכנה

1. הבסיס: טוחנים בעזרת מעבד המזון את הביסקוויטים, לפירורים. מוסיפים את החמאה והחלב ומעבדים קצרות לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית (אין צורך לשמן), ומהדקים לתחתית. מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש.

2. העוגה: שמים בקערה קטנה את אבקת הג'לטין והמים. מערבבים ומניחים בצד לכ־5 דקות.

3. שמים בסיר את הפירות ומבשלים על להבה נמוכה כ־2 דקות. מוסיפים את הדבש, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות, עד שהפירות מתרככים. מסננים ושומרים בצד.

4. מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את קליפת הלימון, תמצית הווניל והגבינה ומערבלים קצרות, למרקם אחיד.

5. מחממים את הג'לטין במיקרוגל 8-7 שניות, עד שמתקבל נוזל חלק ללא גושים. מוסיפים לקערת המערבל ומערבלים קצרות, להטמעה.

6. מעבירים מחצית מהקרם לתבנית ומיישרים. מקפיאים 10 דקות.

7. מוסיפים לקרם שנותר בקערה את הפירות, ואם רוצים, גם את צבע המאכל ומערבלים. יוצקים על שכבת הקרם הלבנה ומיישרים. מאחסנים במקפיא שעה לפחות.

8. המעטפת: מרפדים מגש בנייר אפייה. ממסים את השוקולד הלבן לקרם חלק (במיקרוגל או בסיר אדים כפול). אם רוצים, מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים. מעבירים את הקרם לכוס גבוהה, טובלים בו את הבישקוטים עד ל־1/3 גובהם ומניחים במגש. מאחסנים במקרר כ־10 דקות, לייצוב השוקולד.

9. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. מסדרים את הבישקוטים סביבה בצפיפות, כשהצד הטבול בשוקולד פונה מעלה. מהדקים סביבם את החוט או הסרט. מאחסנים במקרר שעה לפחות.

10. ההגשה: מניחים על העוגה פירות ושקדים ומגישים.

 

זמן הכנה: כשעה, לא כולל השהיה וצינון

דרגת קושי: בינוני

איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד