מקצרים ונהנים: תבשיל עדשים תאילנדי מהיר עם קוביות טופו
הדקדקנים והקרניבורים מוזמנים למחות: הנה מנה טבעונית נפלאה, משופעת בתבלינים מקפיצים ונטולת הוראות הכנה מטרחנות. כי בתכלס כולנו כבר רוצים לצאת לחופשה
צפו: כך מכינים בשיא המהירות מנה טבעונית נהדרת
במאי: רני מונצ'ז

מי שלא מקצר תהליכים, לא זוכה לאכול מהר: תבשיל עדשים נפלא בטעם של חופשה
מרכיבים
- 1/4 כוס שמן
- 1 בצל קצוץ
- 8-6 שיני שום, קצוצות
- 4-3 פרוסות ג'ינג'ר טרי, קצוצות
- 1 גבעול למון גראס, פרוס דק
- 1 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ
- 6-5 עלי כפיר ליים, מעוכים
- 800-600 גרם עדשים צהובות
- 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
- 1 כוס מים
- 1 כף גדושה תבלין קארי
- מלח ופלפל שחור
- 350-300 גרם טופו קשה פרוס לקוביות
- חופן כוסברה טרייה, קצוצה
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר, הלמון גראס והפלפל החריף, מערבבים ומטגנים עד לריכוך.
- מוסיפים את הכפיר ליים ואת העדשים, מערבבים ומטגנים כמה דקות.
- יוצקים פנימה את קרם הקוקוס ואת המים ומערבבים. מתבלים בקארי, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הטופו ואת הכוסברה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד שהעדשים מוכנות אך עדיין אינן מתפרקות. מגישים חם על אורז.
>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.