מקצרים ונהנים: תבשיל עדשים תאילנדי מהיר עם קוביות טופו

הדקדקנים והקרניבורים מוזמנים למחות: הנה מנה טבעונית נפלאה, משופעת בתבלינים מקפיצים ונטולת הוראות הכנה מטרחנות. כי בתכלס כולנו כבר רוצים לצאת לחופשה

דבי מצקיןפורסם: 11.08.20 08:34
צפו: כך מכינים בשיא המהירות מנה טבעונית נהדרת
במאי: רני מונצ'ז
מי שלא מקצר תהליכים, לא זוכה לאכול מהר: תבשיל עדשים נפלא בטעם של חופשה
מי שלא מקצר תהליכים, לא זוכה לאכול מהר: תבשיל עדשים נפלא בטעם של חופשה

מרכיבים

 

  • 1/4 כוס שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 8-6 שיני שום, קצוצות
  • 4-3 פרוסות ג'ינג'ר טרי, קצוצות
  • 1 גבעול למון גראס, פרוס דק
  • 1 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ
  • 6-5 עלי כפיר ליים, מעוכים
  • 800-600 גרם עדשים צהובות
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • 1 כוס מים
  • 1 כף גדושה תבלין קארי
  • מלח ופלפל שחור
  • 350-300 גרם טופו קשה פרוס לקוביות
  • חופן כוסברה טרייה, קצוצה

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר, הלמון גראס והפלפל החריף, מערבבים ומטגנים עד לריכוך.
  2. מוסיפים את הכפיר ליים ואת העדשים, מערבבים ומטגנים כמה דקות.
  3. יוצקים פנימה את קרם הקוקוס ואת המים ומערבבים. מתבלים בקארי, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הטופו ואת הכוסברה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד שהעדשים מוכנות אך עדיין אינן מתפרקות. מגישים חם על אורז.

 

 >> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.