צ'יפס עליך: שלושה מתכונים
פריכים במיוחד מתפוחי אדמה

שדרגו את התוספת השגורה והפכו אותה ללהיט נחטף. המשפחה כבר תודה לכם על זה: קוביות מטוגנות עם בצל ופטריות, פרוסות תפוחות וממכרות או קליפות מתובלות היטב

Xnet אוכל

|

10.08.20 | 08:58

אם יש שאריות, הן תמיד יהיו טעימות בתוך חביתה או בפיתה (צילום: אורה קורן)
אם יש שאריות, הן תמיד יהיו טעימות בתוך חביתה או בפיתה (צילום: אורה קורן)

תפוחי אדמה פריכים עם פטריות / אורה קורן

 

המרכיבים

4 מנות

 

  • 5 תפוחי אדמה, קלופים
  • שמן קנולה
  • 1 בצל סגול, פרוס לקוביות קטנות
  • 1 סלסלה של פטריות טריות, פרוסות
  • מלח, פלפל שחור
  • חופן עלי פטרוזיליה

 

אופן ההכנה

  1. פורסים את תפוחי האדמה לקוביות ומשרים אותן במים קרים למשך חצי שעה, כדי להוציא עמילן ולהגביר את הפריכות של הצ'יפס. 
  2. מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הבצל, מערבבים ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מטגנים עד להשחמה. שומרים בצד.
  3. מסננים את תפוחי האדמה שהשרינו, מעבירים לסיר, מכסים במים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים דקה-דקה וחצי (תלוי בגודל הקוביות) עד שקוביות אל-דנטה, כלומר מעט קשות במרכזן. מסננים ומניחים לאדים להתפזר.
  4. מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את תפוחי האדמה בשכבה אחת. מטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הבצל והפטריות המטוגנים ומערבבים בעדינות. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

 

צ'יפס כמו בפלאפליות של פעם / אפרת סיאצ'י

 

תראו לנו אחד לא יתלהב מהצ'יפס המתנפח הזה (צילום: אפרת סיאצ'י)
    תראו לנו אחד לא יתלהב מהצ'יפס המתנפח הזה(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    3-2 מנות

     

    • 2 תפוחי אדמה אדומים גדולים, פרוסים דק

     

    לציפוי

    • 1 ביצה
    • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מי סודה
    • 1/4 כפית כורכום
    • 1 כפית מלח
    • קורט פלפל שחור טחון

     

    • שמן לטיגון עמוק

     

    אופן ההכנה

    1. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצלחת שטוחה (משתדלים שיהיו בשכבה אחידה ודקה ככל האפשר) ומחממים במיקרוגל 5-4 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.
    2. שמים את מרכיבי הציפוי בקערה ומערבבים אותם בעזרת מטרפה לבלילה חלקה ומעט סמיכה, במרקם שמזכיר טחינה.
    3. מחממים בסיר או במחבת שמן בעומק של 3 ס"מ לפחות. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים כדקה מכל צד, עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומגישים מיד.

     

    עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

     

     

    קליפות תפוחי אדמה מטוגנות / אסנת לסטר

     

    הכנתם את אחד המתכונים מלמעלה? אל תזרקו את הקליפות (צילום: אסנת לסטר)
      הכנתם את אחד המתכונים מלמעלה? אל תזרקו את הקליפות(צילום: אסנת לסטר)

       

      >> כשמקלפים תפוחי אדמה כדאי להשתמש לפעמים בסכין ולא בקולפן ירקות - כך יתקבלו קליפות בשרניות שאפשר להכין אתן מעדן.

       

      מרכיבים

       

      • קליפות תפוחי אדמה
      • מי קרח
      • פפריקה אדומה מתוקה
      • פפריקה אדומה חריפה
      • מלח גס
      • אבקת שום או שום גרוס
      • פלפל שחור גרוס
      • שמן לטיגון עמוק

       

      אופן ההכנה

      1. שוטפים את הקליפות ושמים אותן בקערה מלאה במי קרח. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.
      2. מסננים היטב את הקליפות מהמים ומייבשים באמצעות מגבות נייר.
      3. שמים את הקליפות בקערה רחבה ובוזקים עליהן ביד נדיבה מכל התבלינים. לא משתמשים בכל התבלינים בבת אחת: בכל פעם מפזרים קצת ומנערים את הקערה לערבול. 
      4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקליפות שהן פריכות.
      5. מוציאים את הקליפות לצלחת מרופדת בנייר מגבת. מתבלים עוד פעם בכמות קטנה של תבלינים, לפי הטעם. מגישים מיד.

       

      אסנת לסטר מגישה את תכנית הרדיו "סיר לשבת עם אסנת לסטר",תכנית בישול המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובכל ערב חג בין השעות 11:00 ל-13:00

       

        לא שבעתם תפוחי אדמה? קבלו עוד מתכונים פריכים

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפיק גבאי)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפיק גבאי)

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        טבעוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג