"אני נותן פתרונות שאין כיום ברפואה הקונבנציונלית, וזה סיפוק גדול"

ד"ר דוד חן, מומחה לכירורגיית כלי דם, נולד למשפחה של רופאים (40 דורות). בפנסיה התחיל לעסוק בפיתוח ניתוחיים חדשניים "אחד מהם הוא ממש פריצת דרך עולמית"

"אנחנו 40 דורות של רופאים במשפחה - כל בני הדודים וההורים משנת 980 לספירה בברצלונה ועד היום, כך שאפשר לומר שנולדתי להיות רופא". ד"ר דוד חן (צילום: עמיר צוק , סגנון: הילה ג'רבי)
"אנחנו 40 דורות של רופאים במשפחה - כל בני הדודים וההורים משנת 980 לספירה בברצלונה ועד היום, כך שאפשר לומר שנולדתי להיות רופא". ד"ר דוד חן (צילום: עמיר צוק , סגנון: הילה ג'רבי)
ד"ר דוד חן, מומחה לכירורגיית כלי דם ובעלים של מכון פרטי לאבחון מחלות כלי דם

 

מי אני

"מומחה בניתוחי כלי דם, בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. סיימתי את ההתמחות שלי בכירורגיה כללית באיכילוב בשנת 1982, ובין השנים 1988-1986 עברתי גם התמחות בכלי דם בבית החולים צ'רינג קרוס בלונדון. כששבתי ארצה עבדתי בשיבא ומשנת 1991 הייתי מנהל מכון כלי הדם וסגן מנהל מחלקת כלי הדם באסף הרופא. כיום יש לי מכון פרטי לאבחון מחלות בכלי הדם. אני גר באלקנה, נשוי, אב לארבעה ילדים וסב ל-16 נכדים".

 

למה בחרת בתחום הזה ואילו שירותים ניתנים במכון?

"אנחנו 40 דורות של רופאים במשפחה - כל בני הדודים וההורים משנת 980 לספירה בברצלונה ועד היום, כך שאפשר לומר שנולדתי להיות רופא. בתחום כלי הדם בחרתי משום שזה עניין אותי. במכון אני עושה אבחון של כל מחלות כלי הדם: עורקים, ורידים ועורקי הצוואר כדי למנוע אירועי מוחי, נמק של הרגליים וכל בעיות הוורידים. לפני שנתיים יצאתי לפנסיה ומאז אני עוסק בפיתוח של ניתוחים חדשניים בכלי הדם. שני ניתוחים שפיתחתי באסף הרופא התפרסמו בכתבי עת מדעיים, ואחד מהם הוא ממש פריצת דרך עולמית. הוא מיועד לאנשים שיש להם נמק ברגל והעורקים שלהם סתומים ולכן אי אפשר לנתח אותם בשיטות המוכרות. בניתוח שפיתחתי אני משתמש במערכת הוורידית שאין בה טרשת לצורך אספקת דם עורקי בהיפוך זרימה במערכת הוורידית השטחית. במקרים מסוימים טיפול זה יכול למנוע כריתת רגליים. קיבלתי לאחרונה אישור לערוך ניסוי מבוקר על חמישה אנשים בשיטה הזאת. בעזרת הניתוחים האלה, שהם הראשונים מסוגם בעולם, אני נותן פתרונות שאין כיום ברפואה הקונבנציונלית - וזה נותן לי סיפוק גדול".

 

האם אתה דואג לאזן בין הקריירה לחיי המשפחה?

"כן, מאוד. יש לנו מפגשים גדולים של כל המשפחה לפחות שלוש פעמים בשנה. אני גם לוקח את הנכדים לשיט, מלמד אותם, ומדי פעם אנחנו יוצאים לחופשים משפחתיים בכנרת. ויש גם את המפגשים בחגים כמובן".

 

איך והאם משבר הקורונה השפיע על המכון שלך?

"השפיע כמובן. אנשים פחדו לצאת מהבית והייתה ירידה של יותר מ-50% במספר האנשים שהגיעו למרפאה בתקופת הגל הראשון. אבל אין לי בעיה עם זה. אני לא במשבר".

 

אומרים שזה ייקח לא מעט זמן. איך אתה נערך להמשך מבחינה עסקית ואישית?

"לא בצורה מיוחדת. אנחנו צריכים לדעת לחיות עם הקורונה לפחות לשנתיים הקרובות. לכן חשוב לשמור על ההנחיות כדי לעצור את ההתפשטות, ופשוט לחיות עם המצב".

 

כמה שעות אתה עובד בשבוע והאם היית רוצה שהמספר הזה ישתנה?

"אני עובד 8-10 שעות ביום. במרפאה בערך שש שעות ואחרי צהריים אני כותב מאמרים ועבודות. אני לא מרגיש צורך לשנות את זה".

 

שגרת האימונים השבועית שלך?

"שלוש פעמים בשבוע אני שוחה קילומטר חתירה בלי להפסיק, ופעם בשבוע אני עושה הליכה של 5 ק"מ".

 

מה נמצא בצלחת שלך?

"לא מקפיד במיוחד. אני משתדל לאכול הרבה ירקות ופירות אבל גם פוזל לרוגלך ולדברים טובים. אין לי דיאטה מסוימת".

 

איך אתה נרגע?

"בשיט, בלי רעש מסביב. לראות את השקיעה, לשמוע את הגלים, זה מאוד מרגיע. לפעמים אני גם קורא ספר, בעיקר בשבתות".

 

כמה שעות אתה ישן בלילה?

"משתדל לישון שש שעות, מה שלא עשיתי כשהייתי רופא בבית חולים".

 

על איזו פעילות לא תוותר אף פעם, לא משנה עד כמה אתה עסוק?

"שיט עם הנכדים".

 

3 קצרות על חיים ואיזונים 

1. לגלות נחישות. לא להתייאש ולא לפחד מכישלון, כי הצלחה היא גם היכולת להתגבר על הרבה כישלונות. כמו הניתוחים שאני עושה - התעקשתי עד הצלחתי.

2. לתעדף את המשפחה. להיות חבר טוב של אשתך והילדים. המשפחה זה הדבר הכי חשוב בעולם.

3. להיות תמיד ב-100% שלך. עשה תמיד את הדברים כמו שצריך, בלי לחתוך פינות. אבא שלי תמיד היה אומר: "תהיה זבלן אבל תהיה זבלן טוב. כל מה שאתה עושה תעשה 100%".

 

ד"ר דוד חן - אבחון וטיפול בבעיות בכלי הדם

כתובת: אלי לנדאו 12 הרצליה פיתוח, בניין הצוק

טל': 03-6555882

אתר: vridim-online.co.il

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד