עיקריות ב-10 דקות: 5 מתכונים עם פטנטים מעולים שיזרזו עניינים

איך אוכלים בריא ומאוזן גם בקיץ, כשאין חשק לעמוד שעות במטבח? לנעמה רן יש המון טריקים שייעזרו לכם לתקתק קוסקוס ופרגיות בסיר אחד או סינייה עסיסית במחבת

סינייה זריזה במחבת. הפטנט: במקום לקבב ולטגן קציצות בנפרד - מטגנים קציצה ענקית אחת  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סינייה זריזה במחבת. הפטנט: במקום לקבב ולטגן קציצות בנפרד - מטגנים קציצה ענקית אחת (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

 

סינייה זריזה במחבת

מכינים תערובת לקציצות, יוצרים "עוגת" בשר ומטגנים במחבת גדולה. יוצקים מעל שפע טחינה, ומקבלים מנה עסיסית ונהדרת, שהולכת נפלא עם פיתה וסלט קצוץ דק־דק.

 

הפטנט: במקום לקבב ולטגן קציצות בנפרד - מטגנים קציצה ענקית אחת.

 

המרכיבים

(6 מנות)

 

  • 1 בצל, חתוך גס
  • 1 עגבנייה, חצויה
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 3 שיני שום
  • 1 כף קטשופ
  • 1 כפית מלח
  • אפשרות: 1 כפית אורגנו טרי או מיובש
  • 1/2 ק"ג בשר בקר, טחון פעמיים
  • לטיגון: 2 כפות שמן זית

 

להגשה

  • 1 כף צנוברים
  • 1/2 כוס סלט טחינה
  • 1 עגבנייה, חצויה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה

 

 

ההכנה

1. מכינים מחבת גדולה בקוטר 28 ס"מ (או 2 מחבתות קטנות בקוטר 20 ס"מ כל אחת), עם מכסה.

2. שמים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים, למעט הבשר, וטוחנים בהפסקות (פולסים) עד שהם קצוצים דק־דק. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר ולשים היטב לעיסה אחידה.

3. מחממים כף אחת משמן הזית במחבת על להבה בינונית. מעבירים את העיסה למחבת, משטחים ומהדקים את פני הקציצה ואת שוליה. מכסים ומטגנים כ־5 דקות, עד הזהבה. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד כ־10 דקות, עד שפני הבשר משנים את צבעם. מוציאים את הקציצה בזהירות לצלחת גדולה.

4. מגבירים את עוצמת הלהבה לבינונית ומוסיפים למחבת את כף שמן הזית הנותרת. הופכים את הקציצה לצלחת נוספת, כך שחלקה העליון יפנה כעת מטה, ומחליקים בזהירות בחזרה למחבת. מכסים ומטגנים עוד 7-5 דקות, עד הזהבה. מסירים מהאש ומשהים מכוסה כ־10 דקות.

5. ההגשה: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים את הצנוברים (ללא שמן) וקולים, תוך כדי ערבוב, עד שהם מזהיבים.

6. מעבירים את הקציצה לצלחת הגשה, יוצקים עליה טחינה, סוחטים עגבנייה ובוזקים את הצנוברים הקלויים ופטרוזיליה. פורסים למשולשים, כמו עוגה או פיצה, ומגישים.

  • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים.

 

קוסקוס עם פרגיות

 

קוסקוס עם פרגיות  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
    קוסקוס עם פרגיות (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

     

     

    בזמן שהקוסקוס מתבשל מקפיצים במחבת פרגיות וירקות ומקבלים מנה שיש בה הכל ושכולם אוהבים – קטנים וגדולים.

     

    הפטנט: מטגנים את הבצל והפרגיות ביחד. זה חוסך זמן, ומעניק לפרגית טעמים עמוקים יותר של בצל.

     

    המרכיבים

     (6-4 מנות)

     

    לפרגיות

    • 1/2 ק"ג פרגיות, נקיות משומן ועצמות, חתוכות לחתיכות בגודל 2 ס"מ
    • 1 כף קטשופ
    • 2 כפיות פפריקה מתוקה
    • 2 כפיות חוואיג' למרק
    • 1/2 כפית מלח
    • לקוסקוס
    • 1/2 חבילת קוסקוס מהיר הכנה
    • 1 כוס מים רותחים
    • 1/2 כפית מלח
    • 1 כף שמן זית

     

    למחבת

    • 2 כוסות גרגירי תירס טריים, משומרים או מופשרים

    2 כפות שמן

    • 1 בצל, קצוץ דק
    • 3 שיני שום
    • 1/2 פלפל אדום, קצוץ
    • 1/2 פלפל צהוב, קצוץ
    • 1/2 פלפל ירוק, קצוץ
    • מלח, פלפל שחור 

     

    ההכנה

    1. הפרגיות: שמים בקערה את הפרגיות. מוסיפים את הקטשופ, הפפריקה, החוואיג' והמלח ומערבבים.

    2. הקוסקוס: מכינים את הקוסקוס בהתאם להנחיות שעל האריזה.

    3. המחבת: אם משתמשים בתירס משומר, מסננים אותו מנוזלים. אם משתמשים במוקפא – חולטים אותו: שמים בקערה, יוצקים עליו מים רותחים עד לכיסוי, ומסננים.

    4. מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל והפרגיות ומטגנים כ־5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד הזהבה. מוסיפים את השום והפלפלים ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות נוספות. מוסיפים את התירס ומטגנים כדקה.

    5. מוסיפים למחבת את הקוסקוס ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.

    • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים.

     

    דג וירקות ברוטב קארי ירוק

     

    דג וירקות ברוטב קארי ירוק (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
      דג וירקות ברוטב קארי ירוק(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

       

      מנה קלילה להכנה, נטולת גלוטן, מלאה בטעמים ונותנת תחושה של מסעדה אסייתית. כל דג לבן יתאים פה, למשל לברק, דניס, בורי או בס.

      הפטנט: במקום לסחוט את לימון הקיץ דל המיץ – טוחנים את הקליפה ואת הפלחים (ללא הציפה). הסברים בסרטון שלפניכם

       

      צילום ועריכה: נעמה רן

      צילום ועריכה: נעמה רן

      סגורסגור

      שליחה לחבר

       הקלידו את הקוד המוצג
      תמונה חדשה

      שלח
      הסרטון נשלח לחברך

      סגורסגור

      הטמעת הסרטון באתר שלך

       קוד להטמעה:

       

      המרכיבים

      (4 מנות)

       

      • 6-4 פילטים של דג לבן טרי, חתוכים כל אחד ל־3 נתחים
      • 1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס, 17% שומן לפחות
      • 10 עגבניות שרי, חצויות
      • 2 כוסות שעועית ירוקה מוקפאת (אין צורך להפשיר מראש)
      • להגשה: 2 כפות בצל ירוק קצוץ

       

      למחית הקארי

      • 1 צרור גדול (או 2 צרורות קטנים) כוסברה
      • 4 שיני שום, קלופות
      • קליפה מ־1 ליים או לימון
      • 1/2 לימון או ליים, קלוף
      • 1 כפית מלח
      • אפשרות: 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף, 1/2 פלפל צ'ילי או 1/3 כפית אבקת צ'ילי 

       

      ההכנה

      1. מחית הקארי: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי הקארי, למעט קרם הקוקוס, ומעבדים למחית.

      2. שמים במחבת רחבה את מחית הקארי, קרם הקוקוס ועגבניות השרי, ומבשלים על להבה בינונית עד לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־2 דקות בבעבוע עדין. מוסיפים את הדג ואת השעועית הירוקה, מגבירים את עוצמת הלהבה, מביאים לסף רתיחה ומבשלים עוד 5-3 דקות, עד שנתחי הדג לבנים.

      3. בוזקים בצל ירוק. מגישים.

      • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים.

       

      פריטטה עם גבינה, אפונה ובצל ירוק

       

      פריטטה עם גבינה, אפונה ובצל ירוק   (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
        פריטטה עם גבינה, אפונה ובצל ירוק (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

         

        מעין הכלאה בין חביתה לפשטידה, שמכינים במחבת בדקות, ואפשר לאכול חמה או קרה. מושלמת לבראנץ' או לארוחת ערב, בתוספת סלט רענן.

         

        הפטנט: את תפוח האדמה מהגרסה הקלאסית של המתכון, שלוקח הרבה זמן לבשל – מחליפים בקוביות של חלה בת כמה ימים (ואפשר לנצל גם לחם ישן).

         

         

        המרכיבים

        (4 מנות)

         

        • 2/3 כוס אפונה מוקפאת
        • 4 ביצים
        • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מכל סוג או חלב
        • 1/3 כפית מלח
        • 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
        • 1/4 כוס בצל ירוק, קצוץ
        • 1/2 כוס קוביות גבינת פטה או ברינזה או בולגרית
        • 2 כפות גבינת פרמזן או גבינה צהובה מגוררת
        • 4–5 פרוסות חלה, חתוכות לקוביות בגודל 1/2 1 ס"מ
        • 3 כפות שמן זית לטיגון

         

         

        ההכנה

        1. חולטים את האפונה: שמים בקערה, יוצקים מים רותחים עד לכיסוי, ומסננים.

        2. שמים בקערה את הביצים, השמנת (או החלב), המלח ואגוז המוסקט. מוסיפים את הבצל הירוק, האפונה והגבינות ומערבבים. מוסיפים את קוביות החלה ומערבבים.

        3. יוצקים 2 כפות משמן הזית למחבת בקוטר 24-20 ס"מ, ומחממים על להבה בינונית. יוצקים פנימה את הבלילה, מכסים ומטגנים כ־2 דקות, עד שהתחתית מזהיבה קלות. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד כ־5 דקות, עד שפני הפריטטה מתחילים להתייצב.

        4. מוציאים את הפריטטה בזהירות לצלחת גדולה, והופכים לצלחת נוספת, כך שחלקה העליון יפנה כעת מטה. מוסיפים למחבת את יתרת שמן הזית, מחממים ומחליקים את הפריטטה בזהירות בחזרה למחבת. מגבירים ללהבה בינונית, מכסים ומטגנים כ־2 דקות. מנמיכים את גובה הלהבה ומטגנים עוד כ־5 דקות, עד שהפריטטה יציבה. מסירים מהאש ומצננים כ־10 דקות. מגישים.

        • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. הפריטטה טעימה גם כשהיא קרה. 

         

         

        סלט פסטה קיצי

        סלט־ארוחה טבעוני, רענן ומלא טעמים. שווה להכפיל את כמות הרוטב ולשמור בצנצנת להכנת סלטים זריזים.

        הפטנט: מנצלים את בישול הפסטה גם לבישול הברוקולי והחומוס.

         

        סלט פסטה קיצי  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
          סלט פסטה קיצי (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

           

          המרכיבים

          (4 מנות)

           

          לרוטב

          • 1/2 לימון קטן – קליפה (קלופה בקולפן, ללא החלק הלבן) ופלחים
          • 1 כפית ריבה (מומלץ ריבת משמש, אבל אפשר בכל טעם שאוהבים) או סילאן
          • 3 שיני שום
          • 1/4 כוס שמן זית
          • מלח, פלפל שחור
          • 3 כפות חומץ תפוחים, או רגיל

           

          לסלט

          • 3/4 כוס חומוס, מוקפא או משומר ומסונן
          • 1 ראש ברוקולי גדול טרי, חתוך לפרחים (ללא הגזע) או 3 כוסות ברוקולי מוקפא מופשר
          • 1/2 חבילה (250 גרם) פסטה
          • 15 עגבניות שרי, חצויות
          • 1/2 כוס זיתים חצויים
          • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים

           

          ההכנה

          1. הרוטב: שמים בקערת מעבד מזון את כל מרכיביו ומעבדים לרוטב חלק.

          2. הסלט: אם משתמשים בחומוס משומר, מסננים אותו מנוזלים. אם משתמשים במוקפא - חולטים אותו, ביחד עם הברוקולי (הטרי או המוקפא): שמים בקערה, יוצקים מים רותחים עד לכיסוי, ומסננים.

          3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. 3 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים למי הבישול את החומוס והברוקולי, מבשלים עוד 3 דקות ומסננים.

          3. מעבירים את הפסטה, הברוקולי והחומוס לקערה גדולה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים. מוסיפים את עגבניות השרי, הזיתים ועלי הבזיליקום ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.

          • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. אוכלים חמים או קר.

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד