גלידה בשקית במבחר טעמים: הפטנט שאתם חייבים להכיר

לא תאמינו כמה קל להכין גלידה בבית: בלי מכונה, בלי הקצפות ובלי הקפאה עמוקה. כל מה שצריך זה שקית, קרח, מלח גס ו-15 דקות פנויות - ויש גלידה באיזה טעם שתרצו

כך תכינו גלידה בשקית, שלב אחר שלב. לחצו Play לצפייה
גלידה בשקית במבחר טעמים  (צילום וסגנון: מילי אליהו)
גלידה בשקית במבחר טעמים (צילום וסגנון: מילי אליהו)

 בשנת 1843 הציגה ננסי מיי, עקרת בית מפילדלפיה, את ההמצאה החדשנית שלה: חבית עץ חיצונית עם קרח ומלח (המלח מוריד את טמפרטורת הקרח), חבית מתכת פנימית עם חלב וסוכר, וידית שסובבה את המרכיבים (כך שיקפאו באופן אחיד ומהיר). ההמצאה, שגם נרשמה כפטנט, הפכה את הגלידה לתענוג זמין, ולמעשה אחראית לכל התעשייה המפוארת שקמה מאז (וגם לגרסת המאה ה־21: שתי שקיות ניילון). תודה, ננסי, מה היינו עושים בלעדייך?

 

גלידת וניל בסיסית בשקית

 

המרכיבים

 

לשקית הניעור

  • 1 שקית גדולה עם סגירה (זיפלוק)
  • 1/2 כוס מלח גס
  • כ־3 כוסות קרח + אפשרות לעוד

 

לשקית הגלידה
  • 1 שקית קטנה עם סגירה (זיפלוק)
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה, 32%–38% שומן
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

 

ההכנה

1. שמים בשקית הגדולה את הקרח והמלח הגס.

2. שמים את השקית הקטנה בתוך השקית הגדולה. מכניסים לשקית הקטנה את השמנת, החלב, הסוכר ותמצית הווניל. סוגרים את שתי השקיות.

3. מנערים כ־15 דקות, עד שהגלידה מוכנה (אפשר לגייס את כל מי שבבית ולעבוד בתורות). אם נוצרים חורים בשקית הגדולה, ממשיכים לשקשק מעל הכיור. אם הקרח נמס מהר מדי, מוסיפים עוד.

4. כשהגלידה מוכנה, מוציאים את השקית הקטנה, מוסיפים תוספות (ראו משמאל) ומערבבים. מעבירים לגביעים או כלים ונהנים!

  • איך שומרים? עד שבועיים במקפיא.

 

מכינים שקית גדולה עם קרח ומלח (צילום וסגנון: מילי אליהו)
    מכינים שקית גדולה עם קרח ומלח(צילום וסגנון: מילי אליהו)

     

    שמים את השקית הקטנה בתוך הגדולה (צילום וסגנון: מילי אליהו)
      שמים את השקית הקטנה בתוך הגדולה(צילום וסגנון: מילי אליהו)

       

      מכניסים לשקית הקטנה את מרכיבי הגלידה (צילום וסגנון: מילי אליהו)
        מכניסים לשקית הקטנה את מרכיבי הגלידה(צילום וסגנון: מילי אליהו)

        סוגרים את שתי השקיות (צילום וסגנון: מילי אליהו)
          סוגרים את שתי השקיות(צילום וסגנון: מילי אליהו)

          מנערים היטב 15 דקות (צילום וסגנון: מילי אליהו)
            מנערים היטב 15 דקות(צילום וסגנון: מילי אליהו)

             

             

            משדרגים את הטעמים

             

            גלידת וניל עם שוקולד צ'יפס ועוגיות

            כשהגלידה מוכנה מוסיפים לשקית 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ו־5–6 עוגיות סנדוויץ' שבורות גס (אוראו או אחרות) ומערבבים. מגישים.

             

            גלידת מוקה ובייגלה מלוח

            1. מערבבים בכוס 2 כפיות קפה נמס עם

            3 כפות מים רותחים. מצננים לגמרי.

            2. מכינים את הגלידה בהתאם להנחיות במתכון הבסיס, אלא שבמקום תמצית וניל מוסיפים את תמצית הקפה שהכנו.

            3. כשהגלידה מוכנה, מוסיפים 3/4 כוס שברי בייגלה. בהגשה, אפשר לזלף סירופ שוקולד.

             

            גלידת דובדבנים ושברי ביסקוויטים

            1. שמים בסיר קטן 8–10 דובדבנים טריים או קפואים (בכל מקרה, מגולענים), מיץ מ־1/2 לימון ו־3 כפות סוכר ומבשלים על להבה נמוכה כ־8 דקות. מצננים לגמרי.

            2. מכינים את הגלידה בהתאם להנחיות במתכון הבסיס, אך במקום הסוכר והווניל מוסיפים את הדובדבנים עם הנוזל מהסיר.

            3. כשהגלידה מוכנה, מוסיפים ביסקוויטים שבורים גס ומערבבים.

             

             

            • עוד מתכונים לקיץ קר וטעים בגליון "שף" החדש המצורף חינם למגזין "לאשה", עכשיו בדוכנים

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד