נהנים עם הילדים בחופש הגדול: מתכונים טעימים שכיף להכין ביחד

לקינוח באמצע היום - קאפקייקס עוגיפלצת עם עוגיות אוראו או רוקי רואד עם הפתעות של שוקולד מילקה, ולארוחת הערב מאפינס זיתים עם גבינת שמנת פילדלפיה. בתיאבון!

הפתרון המושלם לפעילות מהנה עם הילדים. בתמונה: רוקי רואד מילקה  (צילום: שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל)
הפתרון המושלם לפעילות מהנה עם הילדים. בתמונה: רוקי רואד מילקה (צילום: שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל)
  • מחפשים פעילות מהנה וטעימה עם הילדים לימי החופש? יש לנו את הפתרון המושלם – מתכונים שהילדים מאוד אוהבים ואפשר להכין איתם ביחד:

 

מתכונים מאת: שרית נובק בעלת הבלוג misspetel

 

קאפקייקס עוגיפלצת

 

קאפקייקס עוגיפלצת  (צילום: שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל)
    קאפקייקס עוגיפלצת (צילום: שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל)

     

    המצרכים ל-16 יחידות:

     

    למאפינס:

    • 100 גרם חמאה רכה, בטמפ’ החדר
    • 1/2 כוס שמן (100 גרם)
    • 1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
    • 4 ביצים, בטמפ’ החדר
    • 2 כפיות תמצית וניל
    • 3/4 2 כוסות קמח מנופה (385 גרם)
    • 1/2 כפית מלח
    • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
    • 1/3 1 כוסות ריוויון
    • 10 עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני, שבורות דק

     

    לציפוי:
    • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה
    • 2 כפות אבקת סוכר
    • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
    • צבע מאכל כחול
    • סוכריות בצורת עיניים
    • 8 עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני

     

    ההכנה:

    1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

    2. מקציפים במיקסר חמאה ושמן כ-3 דקות, עד שמקבלים תערובת אחידה. מוסיפים באיטיות את הסוכר וממשיכים להקציף 3 דקות נוספות. מוסיפים ביצים, וממשיכים להקציף 2 דקות נוספות לתערובת אחידה. מוסיפים וניל ומערבבים.

    3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה.

    4. מוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין מתערובת הקמח ומהריוויון.

    5. מערבבים פנימה בעדינות את שברי האוראו.

    6. מחלקים את התערובת לתבניות מאפינס מרופדות במנג’טים, מכניסים לתנור ואופים כ-20-25 דקות.

    7. הציפוי: מקציפים יחד שמנת, אבקת סוכר ופודינג לקרם. מוסיפים צבע מאכל ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים חוטים על המאפינס בעזרת צנתר דשא.

    8. חותכים את עוגיות האוראו לחצי ומניחים על קרם. מניחים סוכריות עיניים ונהנים.

     

    רוקי רואד מילקה

     

    רוקי רואד מילקה  (צילום: שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל)
      רוקי רואד מילקה (צילום: שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל)

       

      המצרכים לכ-20 קוביות בגודל 3X3 ס"מ:

      • 5 חפיסות (425 גרם) שוקולד מילקה דארקמילק 40% קקאו, שבור לקוביות
      • 3 חפיסות (300 גרם) שוקולד מילקה בטעמים שונים, למשל: שוקולד לבן, במילוי תות, קרם עוגיות, קרמל, סוכריות עדשים ועוד.
      • 4 עוגיות מילקה וופר
      • 5 יחידות מרשמלו
      • 5 עוגיות מילקה גריינס, עוגיות שיבולת שועל
      • 5 עוגיות אוראו בציפוי שוקולד לבן

       

      לקישוט:

      • סוכריות צבעוניות

       

      ההכנה:

      1. ממיסים את המילקה דארקמילק בזהירות במיקרו בפולסים: בהתחלה 30 שניות, מוציאים ומערבבים, ואז בפולסים של 10 שניות עד שהשוקולד כולו נמס.

      2. חותכים את המרשמלו לרבעים, שוברים את שאר השוקולדים לקוביות ואת העוגיות והמילקה וופר חותכים לחצי.

      3. יוצקים שכבה דקיקה מהשוקולד המומס לתוך תבנית אינגליש קייק חד פעמית (רצוי מנייר). מסדרים שכבה של חצי מכמות כל שאר המצרכים ומעליה יוצקים מחצית מהשוקולד המומס שנותר.

      4. מנערים קצת את התבנית כדי שהשוקולד יכנס בין כל התוספות, מסדרים שכבה נוספת של המצרכים שנותרו ויוצקים מעל את יתרת השוקולד המומס. מנערים קצת את התבנית.

      5. מפזרים למעלה סוכריות צבעוניות ומכניסים למקרר להתייצבות למשך כ-4-5 שעות.

      מוציאים מהמקרר וחותכים לקוביות.

       

      אופציה לגרסה "בריאה" יותר - מחליפים חלק מהמילוי בשוקולד מילקה עם אגוזים וחמוציות, פירות יבשים ועוגיות גרנולה.

       

      מאפינס גבינות וזיתים

       

      מאפינס גבינות וזיתים  (צילום: שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל)
        מאפינס גבינות וזיתים (צילום: שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל)

         

        המצרכים ל-15 יחידות:

        • 1 גביע (150 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
        • 1/2 כוס (125 גרם) קוטג’
        • 3/4 כוס חלב
        • 2 ביצים
        • 70 גרם חמאה מומסת
        • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
        • 1/2 1 כוסות קמח
        • 1 כפית שטוחה מלח
        • 2 כפיות אבקת אפייה
        • 1/2 כוס טבעות זיתים
        • 2 כפות שומשום

         

        ההכנה:

        1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

        2. מערבבים בקערה שמנת פילדלפיה, קוטג’ וחלב. מוסיפים ביצים וחמאה מומסת ומערבבים היטב. מוסיפים גבינה צהובה ומערבבים.

        3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה ומוסיפים לקערת הגבינות.

        4. מוסיפים פנימה טבעות זיתים (אפשר גם תירס).

        5. מחלקים את התערובת לתבניות מאפינס משומנות ומפזרים למעלה שומשום.

        6. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים מעט.

        7. לאחר שהמאפינס מתקררים מעט, מקשטים למעלה בטבעות זיתים ותירס – אפשר ליצור פרחים, פרצוף שמח וקישוטים נוספים שאוהבים (משתמשים בשמנת פילדלפיה להדבקת הזיתים והתירס).

         

         

        הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
        הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד