נוטלה זה בוקר טוב: מתכונים שהילדים ישמחו להכין יחד בחופש

קייק פופס צבעוניים עם מלא הפתעות, ושיפודי קרפ עם נוטלה ופירות מפנקים. שני מתכונים כיפיים ומשמחים שהילדים יתלהבו להכין עם ההורים בחופש הגדול

פינוקים לחופש הגדול. נוטלה קייק פופס  (צילום: שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל)
פינוקים לחופש הגדול. נוטלה קייק פופס (צילום: שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל)

שני מתכונים מפנקים במיוחד, שהילדים ישמחו להכין יחד איתכם:

 

מתכונים: חברת פררו

ביצוע: שרית נובק בעלת הבלוג "מיס פטל"

 

נוטלה קייק פופס

 

נוטלה קייק פופס  (צילום: שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל)
    נוטלה קייק פופס (צילום: שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל)

     

    רכיבים לעוגה:

    תבנית קייק פופס (שקעים קטנים מעוגלים)

    • 3 ביצים
    • 150 גרם סוכר (1 1/4 כוסות)
    • 150 גרם חמאה רכה
    • 1/2 כפית תמצית וניל
    • 150 גרם קמח (1 כוס + 1 כף)
    • 1 כפית אבקת אפייה

     

    לקישוט:

    • 15 גרם נוטלה לכל עוגה על מקל
    • סוכריות צבעוניות לקישוט עוגות

     

    אופן הכנה:

    1. טורפים את הביצים ביחד עם סוכר, חמאה רכה ותמצית וניל.

    2. מוסיפים לתוך התערובת את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים.

    3. יוצקים בעזרת כף את התערובת לתוך תבנית קייק פופס (אפשר לעשות גם שימוש בתבנית מיני מאפינס).

    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 8-10 דקות.

    5. מוציאים את העוגות מהתנור ומניחים בצד להתקרר.

    6. משחררים את העוגות מהתבנית ומכניסים לכל עוגה מקל.

    7. טובלים כל עוגה על מקל בקערה עם נוטלה כך שכל העוגה תהיה מכוסה.

    8. לבסוף טובלים את העוגה בסוכריות צבעוניות.

    בתאבון!

     

    שיפודי קרפ עם נוטלה

     

    שיפודי קרפ עם נוטלה ופירות  (צילום: שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל)
      שיפודי קרפ עם נוטלה ופירות (צילום: שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל)

       

      רכיבים ל-4 מנות:

      • 220 מ"ל חלב (1 כוס פחות כף)
      • 125 גרם קמח (1 כוס פחות כף)
      • 2 ביצים
      • 15 גרם חמאה מומסת

       

      לקישוט:

      • פירות העונה טריים וחתוכים לצורות שאוהבים

      • נוטלה (15 גרם למנה)

       

      אופן הכנה:

      1. להכנת הקרפ צריך 2 קערות: ערבבו בקערה אחת את החלב והקמח ובקערה השנייה ערבבו יחד את הביצים עם החמאה המומסת. לאחר מכן, ערבבו את המרכיבים משתי הקערות יחד.

      2. שמנו מחבת שטוחה עם נייר ספוג בשמן. חממו את המחבת ושיפכו לתוכה מעט מהתערובת, המטרה היא לייצר קרפים בקוטר של כ-26 ס"מ.

      3. הפכו את הקרפ וטגנו אותו גם על הצד השני עד שהוא נהיה מוצק.

      4. מרחו על הקרפ המוכן 15 גרם נוטלה וגלגלו אותו.

      5. לאחר מכן חתכו אותו לחתיכות בגודל של כ-3 ס"מ.

      6. הרכבת המנה: "שפדו" את חתיכות הקרפ המגולגלות, ובין כל חתיכה הוסיפו חתיכה של פרי טרי.

      בתאבון!

       

       

      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד