סליחה, יש לך סטייק על הכיריים, או: איך תשרפו חציל גם אם אין לכם גז

לכיריים החשמליות שלכם יש סוד: הן יודעות לבשל לא פחות טוב מאחרות וכל מה שצריך בשביל זה טיפת תעוזה, פתיחות לרעיונות חדשים וסרטון מפתיע של אסנת לסטר

אסנת לסטרפורסם: 30.07.20 08:54
צפו: כך אפשר לבשל ממש על הכיריים
קרדיט: אסנת לסטר
החצילים זה לא הקטע שלכם? יש עוד המון דברים שאפשר להכין ממש על הכיריים (צילום: אסנת לסטר)
החצילים זה לא הקטע שלכם? יש עוד המון דברים שאפשר להכין ממש על הכיריים (צילום: אסנת לסטר)

אם יש לכם כיריים חשמליות, אתם בוודאי מכירים את תחושת הפספוס הזאת כשהמתכון דורש חציל שרוף או סתם ככה מתחשק לכם סטייק על המחבת. ובכן, גם אני בעלים גאה של כיריים מסוג זה ועד לפני כמה חודשים פשוט השלמתי עם הקביעה כי יש דברים שפשוט לא אוכל להכין בבית. יום אחד החלטתי לבחון את הדבר לעומקו - הנחתי חציל ישירות על הכירה וכעבור זמן מה, קיבלתי חציל שרוף לתפארת, בדיוק כמו שהייתי מקבלת אם הייתי משתמש בגז. הניסוי הוכתר כהצלחה וגרר אחריו ניסויי המשך שלימדו אותי לקח כפול. קודם כל, אפשר לשרוף חציל על כיריים חשמליות וגם - אל תאמינו לכל מה שאומרים לכם בלי לבדוק.

 

כעיקרון אפשר להשתמש בכיריים כדי לצרוב מזונות יבשים שלא מכילים נוזלים. להלן כמה רעיונות:

  • חצילים, פלפלים, קלחי תירס, קישואים וירקות אחרים ירוויחו מצריבה קלה ישירות על הכיריים הלוהטות.
  • נתחי בשר - סטייק או עוף, משוכים במעט מאוד שמן יתבשלו לתפארת ויהיו טעימים אף יותר.
  • פרוסות לחם קלוי, פיתות ואפילו טוסט גבינה, אפשר להכין על הכיריים.

 

לא כדאי להכין על הכיריים מזונות עם כמות נוזלים גבוהה או כאלה שדורשים כמות גדולה של שמן, למשל: מאכלים במרינדה, שניצלים, קציצות וכו'. בנוסף לסרבול שבהכנה כזאת, השמן והמיצים עלולים לגלוש מעבר לכיריים עצמם וללכלך את הסביבה.

 

כמובן שאחרי כל בישול יש צורך לנקות את הכיריים - אפשר לעשות זאת בקלות עם סכין גירוד ייעודית שמורידה את הלכלוך בקלות ואז לסיים במטלית לחה, כמודגם בסרטון.  

 

>> נקודה חשובה נוספת שיש לשים לב אליה היא כי כל האמור אינו מתייחס לכיריים מסוג אינדוקציה.

 

ירקות צלויים בטורטייה

 

מרכיבים

4 יחידות

 

  • 1 בצל פרוס לטבעות
  • 2-1 פלפלים חריפים
  • 2 גמבות, פרוסות
  • 1/4 כרובית מפורקת לפרחים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 1 גזר מגורד

 

להגשה

  • 4 טורטיות
  • ביצים קשות, קלופות ופרוסות
  • טחינה מוכנה

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הבצל, הפלפלים, הכרובית ושמן הזית, עד לציפוי אחיד.
  2. מלהיטים את הכיריים החשמליות ושמים עליהם את הירקות, מערבבים וצולים עד שהירקות מתרככים ונצרבים. מוסיפים את הגזר, מערבבים וצולים עוד קצת.
  3. ההגשה: מניחים במרכז הטורטייה מהירקות הצלויים, מוסיפים ביצה וטחינה ומגישים.

 

 

>> בפרקים הבאים: מתכונים בדוקים למנות שרק נראות מסובכות, טיפים פרקטיים ועוד דברים מעניינים שלמדתי במטבח הפרטי שלי.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

(צילום: אסף אמברם)