מה בא לי? מלבי צונן גדוש בתוספות, בהשראת קינוח הבוטיק של "מבאלי"

הפיצוח של מנת הדגל הזאת הוא בתוספות: במקום פתיתי קוקוס ובוטנים גרוסים עם סירופ, שדרגו את עצמכם לרוטב טופי, פרוסות בננה וקורנפלקס שנותן קראנצ' נפלא

דניאל רגביפורסם: 29.07.20 09:00
המלבי של מבאלי מגיע עם תוספות מעניינות - גם אתם יכולים להיות יצירתיים במנה שלכם (צילום: מנת הדגל)
המלבי של מבאלי מגיע עם תוספות מעניינות - גם אתם יכולים להיות יצירתיים במנה שלכם (צילום: מנת הדגל)

מה מכינים הפעם? מלבי טעים עם תוספת מקורית של טופי, בננות וקורנפלקס בהשראת מנת הדגל של מבאלי.

 

תוכנית עבודה: מכינים את תערובת המלבי, מחלקים לכוסות, מכסים ומכניסים לקירור. מכינים את הטופי, מצננים. סמוך להגשה פורסים את הבננה. מוציאים את המלבי, מוסיפים את התוספות ומגישים.

 

 

מלבי

 

מרכיבים

3 מנות

 

  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (38% שומן ומעלה) או קרם קוקוס
  • 200 מ"ל + 3 כפות חלב או חלב אורז / קוקוס ושקדים
  • 30 גרם סוכר לבן
  • 25-20 גרם קורנפלור (תלוי במידת הסמיכות הרצויה)
  • 3-2 טיפות תמצית וניל איכותית

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את השמנת, החלב, הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  2. מערבבים היטב בקערה את הקורנפלור עם 3 כפות החלב, עד שלא נותרים גושים.
  3. כשהשמנת רותחת והסוכר בה נמס לחלוטין, מוזגים באיטיות את תערובת הקורנפלור וטורפים במהירות עד שהתערובת מסמיכה.
  4. מחלקים למנות, מכסים ומצננים במקרר לפחות 3 שעות.

 

 

רוטב טופי

 

מרכיבים

 

  • 100 גרם סוכר לבן
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (38% שומן ומעלה) או קרם קוקוס

 

אופן ההכנה

  1. שמים את הסוכר במחבת יבשה ונקייה ומחממים על אש קטנה עד שהסוכר נמס והופך לקרמל, אך לא נשרף.
  2. בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה.
  3. כשנוצר קרמל, מוסיפים את השמנת בזהירות וטורפים במהירות עד לקבלת רוטב אחיד.
  4. מעבירים את הרוטב לכלי מתאים, מכבים ומצננים במקרר.

 

 

להרכבה

 

מרכיבים

3 מנות

 

  • 3 כוסות מלבי מצוננות היטב
  • רוטב טופי מצונן
  • 1 בננה, פרוסה
  • קורנפלקס

 

אופן ההכנה

  1.  יוצקים מקרם הטופי על המלבי.
  2. מסדרים פרוסות בננה ומוסיפים את הקורנפלקס. מגישים.

 

 

>> מה זה מנת הדגל?

מנת הדגל היא תוכנית קונספט קולינרית - בכל פרק אני מבקר באחת המסעדות הטובות בישראל, אוכל את מנת הדגל שלה, מנתח את המרכיבים ואת הטכניקות בהן הם טופלו – ואז מנסה להכין אותה אצלי במטבח. אוהבים את התוכנית? נהדר! אתם יכולים לתמוך בה ולעזור ביצירת העונה הבאה - ממש כאן.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כבר שנתיים שיש לי חלום לפתוח ערוץ בישול משלי. מקום שבו אוכל לשתף את האהבה שלי למסעדות, לבישול, לאפייה, לכל הקסם הזה שנקרא אוכל. אז עכשיו אני מגשים אותו. קוראים לי דניאל, בעל עסק לשיווק דיגיטלי, פודי רציני ובוגר בית הספר לבישול דנון.