המלבי של מבאלי מגיע עם תוספות מעניינות - גם אתם יכולים להיות יצירתיים במנה שלכם (צילום: מנת הדגל)
מה מכינים הפעם? מלבי טעים עם תוספת מקורית של טופי, בננות וקורנפלקס בהשראת מנת הדגל של מבאלי.
תוכנית עבודה: מכינים את תערובת המלבי, מחלקים לכוסות, מכסים ומכניסים לקירור. מכינים את הטופי, מצננים. סמוך להגשה פורסים את הבננה. מוציאים את המלבי, מוסיפים את התוספות ומגישים.
מלבי
מרכיבים
3 מנות
- 200 מ"ל שמנת מתוקה (38% שומן ומעלה) או קרם קוקוס
- 200 מ"ל + 3 כפות חלב או חלב אורז / קוקוס ושקדים
- 30 גרם סוכר לבן
- 25-20 גרם קורנפלור (תלוי במידת הסמיכות הרצויה)
- 3-2 טיפות תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה
- שמים בסיר את השמנת, החלב, הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מערבבים היטב בקערה את הקורנפלור עם 3 כפות החלב, עד שלא נותרים גושים.
- כשהשמנת רותחת והסוכר בה נמס לחלוטין, מוזגים באיטיות את תערובת הקורנפלור וטורפים במהירות עד שהתערובת מסמיכה.
- מחלקים למנות, מכסים ומצננים במקרר לפחות 3 שעות.
רוטב טופי
מרכיבים
- 100 גרם סוכר לבן
- 200 מ"ל שמנת מתוקה (38% שומן ומעלה) או קרם קוקוס
אופן ההכנה
- שמים את הסוכר במחבת יבשה ונקייה ומחממים על אש קטנה עד שהסוכר נמס והופך לקרמל, אך לא נשרף.
- בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה.
- כשנוצר קרמל, מוסיפים את השמנת בזהירות וטורפים במהירות עד לקבלת רוטב אחיד.
- מעבירים את הרוטב לכלי מתאים, מכבים ומצננים במקרר.
להרכבה
מרכיבים
3 מנות
- 3 כוסות מלבי מצוננות היטב
- רוטב טופי מצונן
- 1 בננה, פרוסה
- קורנפלקס
אופן ההכנה
- יוצקים מקרם הטופי על המלבי.
- מסדרים פרוסות בננה ומוסיפים את הקורנפלקס. מגישים.
>> מה זה מנת הדגל?
מנת הדגל היא תוכנית קונספט קולינרית - בכל פרק אני מבקר באחת המסעדות הטובות בישראל, אוכל את מנת הדגל שלה, מנתח את המרכיבים ואת הטכניקות בהן הם טופלו – ואז מנסה להכין אותה אצלי במטבח. אוהבים את התוכנית? נהדר! אתם יכולים לתמוך בה ולעזור ביצירת העונה הבאה - ממש כאן.