
החומרים ל-4 מנות:
- 2 פרוסות פרגית (150 גרם) חתוכות לקוביות
- 1 כף שמן זית לטיגון
למשרה:
- 2 שיני שום
- 1 ס"מ ג'ינג'ר
- 1/2 צרור כוסברה
- 1 פלפל חריף
- 1 כף דבש
- 1/2 כף גרגירי כוסברה
- מלח ופלפל
לשיפודים:
- 4 תאנים
- 4 ענבים שחורים
- 1 כף שמן זית להברשה
- מלח ופלפל
- 1 כף עלי כוסברה
- 4 שיפודים
אופן ההכנה:
1. טוחנים במעבד מזון (או בעלי ומכתש) את כל חומרי המשרה למשחה ירוקה ומשרים בה את הפרגיות למשך כ־12 שעות לפחות.
2. חורצים איקס בראש כל תאנה, מורחים במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל־250 מעלות כאשר הצד הפתוח כלפי מעלה.
3. מחממים מחבת, מוסיפים את שמן הזית לטיגון ומקפיצים את הפרגיות עד שהן עשויות לחלוטין.
4. מרכיבים כל מנה על שיפוד: תאנה, פרגית, ענב, מפזרים מעל עלי כוסברה ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה: 170 קלוריות | 20.1 גרם פחמימות | 8.8 גרם חלבון | 6.9 גרם שומן | 4 מנות
ענבים אדומים (מוסקט)
למה? מכילים פלבנואידים, נוגדי חמצון עוצמתיים המסייעים להגנה על הלב ועל שלמות כלי הדם וגמישותם, ותורמים להגנה על העיניים מפני התפתחות קטרקט.
כמה? מנה = כוס (80 קלוריות)
שפית אורחת: עידית קוסטיצקי־טישל, "מלכת המטבח"
כנצר למשפחת חקלאים ויצרנים של מיני מעדנים, השפית עידית קוסטיצקי־טישל ירשה את האהבה לחומרי גלם עוד מהבית. כיום, היא מעבירה סדנאות בישול ואפיית לחמים, בראנצ'ים בשישי, וגם מארחת לארוחות בהתאמה אישית בביתה בכפר ביל"ו. טל': 8046061־054, אתר: www.ideat.co.il

שני מתכונים נוספים שיצננו לכם את היום: