כדורי שוקולד, גרסת העוגה: עם ביסקוויטים והפתעות - ובלי אפייה

במקום להתעסק עם אפייה ולהדליק את התנור כשחם מדי, יש לנו פתרון מתוק ונהדר לקיץ: עוגת שוקולד וביסקוויטים, שאפשר לשדרג עם תוספות טעימות

עוגת שוקולד וביסקוויטים ללא אפייה  (צילום וסגנון: מילי אליהו)
עוגת שוקולד וביסקוויטים ללא אפייה (צילום וסגנון: מילי אליהו)

עוגת שוקולד וביסקוויטים ללא אפייה

 

המרכיבים (תבנית אינגליש קייק או תבנית בקוטר 24-22 ס"מ)

  • 300 גרם ביסקוויטים
  • 130 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 38%-32% שומן
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס חטיף כדורי ביסקוויטים מצופים בשוקולד
  • אפשרות: 1/2–3/4 כוס תוספות, לפי הטעם: אגוזים ושקדים (שבורים), תמרי מג'הול (חתוכים), פירות מסוכרים וכדומה


לציפוי

  • 250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%-32% שומן
  • 1 כף גדושה אבקת קקאו

 

טיפ: החטיף מסייע לייצוב העוגה. ניתן להחליף אותו בכ־80 גרם ביסקוויטים שבורים

 

ההכנה

1. שמים בקערה את הביסקוויטים, ושוברים אותם ידנית לחתיכות גסות (אפשר גם במעבד המזון, בפולסים). חשוב לא לעבד יותר מדי כדי לא לקבל אבקה (החתיכות מסייעות לעוגה להתייצב).

2. שמים בסיר בינוני את החמאה, השמנת, השוקולד, אבקת הקקאו, הסוכר והמלח, ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל קרם אחיד. מסירים מהכיריים ומצננים כ־10 דקות.

3. מוסיפים לקרם השוקולד את הביסקוויטים וחטיף הכדורים (או עוד ביסקוויטים), ואם רוצים – גם תוספות. מערבבים במרית לפיזור אחיד.

4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מעבירים אליה את התערובת, משטחים ומהדקים היטב (אפשר בעזרת תחתית של כוס). מאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד שבוע).

5. הציפוי: שמים את השוקולד בקערה מתאימה. מחממים את השמנת (במיקרוגל או על הכיריים) עד לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד, ממתינים 3-2 דקות ומערבבים לקרם חלק.

6. מוציאים את העוגה, הופכים אותה על מגש ומסירים בעדינות את התבנית ואת נייר האפייה. מצפים את חלקה העליון ואת הדפנות בקרם השוקולד. מחזירים למקרר ל־10 דקות לפחות, להתייצבות. זורים על העוגה אבקת קקאו ומגישים.

 

  • זמן הכנה: 25-20 דקות, לא כולל צינון
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים? במקרר, עד שבוע

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דניאל אלסטר, סגנון: איתי בצלאלי)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דניאל אלסטר, סגנון: איתי בצלאלי)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד