הפתעה מרעננת בכל ביס: עוגת יוגורט שבתוכה קרם פירות קיץ

עוגה בחושה תמימה למראה, שבתוכה מסתתרת הפתעה: קרם קליל להכנה, ממיטב תנובת העץ של העונה החמה: משזיפים נקטרינות עד מנגו ופירות יער

עוגת יוגורט וקרם פירות קיץ (צילום: נעמה רן, סגנון: דניאל לילה)
עוגת יוגורט וקרם פירות קיץ (צילום: נעמה רן, סגנון: דניאל לילה)

 

כל פרי קיץ שאתם אוהבים יתאים כאן: משמשים, מנגו, שזיפים, נקטרינות, אפרסקים, פירות יער ועוד

 

המרכיבים

 (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

 

לקרם הפירות

  • 1 כוס פירות קיץ, מגולענים וקצוצים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 2 כפות קמח

 

לעוגה

  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן זרעי ענבים או שמן זית עדין או שמן קנולה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • 3 ביצים
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט, 2.5% שומן לפחות
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • אפשרות להגשה: אבקת סוכר, יוגורט סמיך, דבש

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.

2. הקרם: שמים בכלי מתאים את הפירות, הסוכר וסוכר הווניל, ומערבבים. מחממים במיקרוגל 5 דקות, עד שהפירות מבושלים והסוכר נמס (אפשר גם לחמם על להבת כיריים נמוכה, כ־15 דקות תוך ערבוב מדי פעם). מוסיפים את הקמח ומערבבים. טוחנים בבלנדר מוט למחית חלקה. מחממים דקה נוספת במיקרוגל (או 2 דקות על הכיריים), עד שהעיסה חלקה וסמיכה. מצננים.

3. העוגה: שמים בקערה את השמן, הסוכר, קליפת הלימון, הביצים והיוגורט וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

4. יוצקים 2/3 מהעיסה לתבנית. יוצקים עליה את הקרם. יוצקים עליו את יתרת העיסה ומיישרים.

5. אופים 50-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת, וקיסם הננעץ בה יוצא נקי. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

6. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר. מגישים, מומלץ לצד יוגורט ודבש.

 

 

  • זמן הכנה: כ־25 דקות, לא כולל צינון ואפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 4 ימים, בכלי אטום במקרר, או עד חודשיים במקפיא 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד