
עוד פעם שקשוקה? ברור שכן, רק בתוך מאפינס (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
תבנית 12 שקעים
לרוטב השקשוקה
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1 עגבניה רכה, חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס רסק עגבניות
- 1/2 כפית מלח
למאפינס
- 3 ביצים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כוסות קמח תופח (או 1 כוס קמח לבן + 1 כוס קמח כוסמין מלא + 1 כפית אבקת אפייה)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים בעטרות נייר.
- רוטב השקשוקה: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה. מוסיפים יתר המרכיבים, מערבבים, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות, עד לריכוך הפלפל.
- המאפינס: טורפים את הביצים עם השמן, היוגורט, המלח והפלפל, עד לקבלת בלילה אחידה. מנפים פנימה את הקמח ומערבבים עד לאיחוד.
- ממלאים את השקעים בבלילה עד ל-2/3 מגובהם, מוסיפים כף מהרוטב לכל שקע ומערבבים עם סכין בתנועה סיבובית. אופים כ-30 דקות. רצוי לאכול חם.
עוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לאינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"

אתם פחות בקטע של עגבניות? יש גם מאפינס עם פסטה וגבינה