אתם כבר משקשקים? גם אנחנו: מאפינס מהירים עם רוטב שקשוקה

המאפים הקטנים והמפתיעים האלה הם הפתרון המושלם לכל מי שמאס בחביתות. תרצו אותם קצת יותר בריאים? החליפו מחצית מהכמות הקמח בקמח כוסמין מלא

מירי צדוק

|

27.07.20 | 07:01

עוד פעם שקשוקה? ברור שכן, רק בתוך מאפינס (צילום: מירי צדוק)
עוד פעם שקשוקה? ברור שכן, רק בתוך מאפינס (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

תבנית 12 שקעים

 

לרוטב השקשוקה

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 עגבניה רכה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס רסק עגבניות
  • 1/2 כפית מלח

 

למאפינס 

  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות קמח תופח (או 1 כוס קמח לבן + 1 כוס קמח כוסמין מלא + 1 כפית אבקת אפייה)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים בעטרות נייר.
  2. רוטב השקשוקה: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה. מוסיפים יתר המרכיבים, מערבבים, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות, עד לריכוך הפלפל.
  3. המאפינס: טורפים את הביצים עם השמן, היוגורט, המלח והפלפל, עד לקבלת בלילה אחידה. מנפים פנימה את הקמח ומערבבים עד לאיחוד.
  4. ממלאים את השקעים בבלילה עד ל-2/3 מגובהם, מוסיפים כף מהרוטב לכל שקע ומערבבים עם סכין בתנועה סיבובית. אופים כ-30 דקות. רצוי לאכול חם.

 

עוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לאינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"

 

     

    אתם פחות בקטע של עגבניות? יש גם מאפינס עם פסטה וגבינה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג