צפו: כך מכינים פסטה טונה מפתיעה וקלה להכנה
במאי: רני מונצ'ז
צהריים בכמה דקות? קל: מקפיצים כמה מרכיבים במחבת, מוסיפים פסטה ויש ארוחה לתפארת
מרכיבים
6-4 מנות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 8-6 שיני שום, קצוצות גס
- 750- 500 גרם (4-3 סלסלות) פטריות טריות מסוגים שונים: פורצ'יני, פורטובלו, יער, שמפניון
- 300-250 גרם טונה מעושנת (להשיג במעדניות וברשתות השיווק)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 500 גרם (1 חבילה) פסטה ארוכה (ספגטי, פטוצ'יני וכו'), מבושלת לפי הוראות היצרן
- פרמזן מגורד (לקישוט)
- פטרוזיליה טרייה קצוצה (לקישוט)
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב, מטגנים בו את הבצל ואת השום עד לריכוך.
- בנתיים קוצצים גס את הפטריות ומוסיפים אותן לסיר. מערבבים ומטגנים כשתי דקות.
- פורסים את הטונה לקוביות ומוסיפים אותן לסיר, מערבבים ומתבלים לפי הטעם.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים כדקה. כשהרוטב מוכן, מוסיפים את הפסטה, מערבבים עד לציפוי אחיד ומחלקים לצלחות.
- מקשטים בפרמזן מגורר ובפטרוזיליה ומגישים.
>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.