צהריים על רגל אחת: פסטה עם פטריות בשמנת עם הפתעה מעושנת

קבלו פטנט: אכלתם מנה מעולה במסעדה? אל תתביישו לבקש מהשף את המתכון. דבי מצקין חוזרת בפרקים חדשים ומוכיחה לכולם שהאוכל הכי טעים הוא כזה שיש לו שטיק

דבי מצקיןפורסם: 26.07.20 08:29
צפו: כך מכינים פסטה טונה מפתיעה וקלה להכנה
במאי: רני מונצ'ז
צהריים בכמה דקות? קל: מקפיצים כמה מרכיבים במחבת, מוסיפים פסטה ויש ארוחה לתפארת
צהריים בכמה דקות? קל: מקפיצים כמה מרכיבים במחבת, מוסיפים פסטה ויש ארוחה לתפארת

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 8-6 שיני שום, קצוצות גס
  • 750- 500 גרם (4-3 סלסלות) פטריות טריות מסוגים שונים: פורצ'יני, פורטובלו, יער, שמפניון
  • 300-250 גרם טונה מעושנת (להשיג במעדניות וברשתות השיווק)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 500 גרם (1 חבילה) פסטה ארוכה (ספגטי, פטוצ'יני וכו'), מבושלת לפי הוראות היצרן
  • פרמזן מגורד (לקישוט)
  • פטרוזיליה טרייה קצוצה (לקישוט)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב, מטגנים בו את הבצל ואת השום עד לריכוך.
  2. בנתיים קוצצים גס את הפטריות ומוסיפים אותן לסיר. מערבבים ומטגנים כשתי דקות.
  3. פורסים את הטונה לקוביות ומוסיפים אותן לסיר, מערבבים ומתבלים לפי הטעם.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים כדקה. כשהרוטב מוכן, מוסיפים את הפסטה, מערבבים עד לציפוי אחיד ומחלקים לצלחות.
  5. מקשטים בפרמזן מגורר ובפטרוזיליה ומגישים.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.