
אין על הקרמל שנוצר בבסיס העוגיות - ביס אחד וחיסלתם את כל הצלחת: עוגיות אוזני פיל (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
30-24 עוגיות
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה, שהופשר לילה במקרר
- 1 כוס סוכר + סוכר לפיזור
- מעט קינמון טחון (לא חייבים)
אופן ההכנה
- מוציאים את בצק העלים ופותחים אותו על משטח העבודה. מפזרים את הסוכר והקינמון (אם משתמשים) בשכבה אחידה.
- מגלגלים את הבצק עם הסוכר לרולדה עד האמצע. עושים את אותו הדבר גם עם הצד השני, כך שנוצרות לנו שתי רולדות מחוברות ביניהם. עוטפים ומצננים במקרר כחצי שעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליה סוכר.
- פורסים את הבצק ההמגולגל לעוגיות בעובי של 1 ס"מ ומסדרים אותן בתבנית. אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה יום-יומיים.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

עוד חטיף מהיר שהילדים יאהבו: הפעם מלוח ועם תירס