סגולה בדוקה לסופשבוע נעים: עוגת שזיפים בחושה, מהירה וקלה להכנה

לא כל עוגה חייבת להיות מושחתת ועתירת כולסטרול - אפשר בהחלט להקליל קצת את האווירה וללכת על גרסה קיצית (ואולי אפילו גם פרווה), משובצת בפרוסות פרי צבעוניות

אורה קורן

|

23.07.20 | 09:14

טעמים של קיץ: עוגת שזיפים בגרסה קצת יותר בריאה (צילום: אורה קורן)
טעמים של קיץ: עוגת שזיפים בגרסה קצת יותר בריאה (צילום: אורה קורן)
 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 10 שזיפים
  • 3 ביצים
  • 210 גרם (1 כוס) סוכר
  • 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
  • 100 מ"ל מים/חלב/משקה שקדים
  • 1 יוגורט טבעי או יוגורט וניל טבעוני, ללא לקטוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפת לימון מגוררת
  • 350 גרם קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • אבקת סוכר (לא חובה)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. חוצים את השזיפים, מגלענים ומניחים בצד. פורסים 3-2 מהם לחתיכות בינוניות (את היתר משאירים בחצאים).
  3. טורפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים את השמן, את המים, היוגורט, תמצית הווניל והקליפת הלימון המגוררת ומערבבים לבלילה אחידה.
  4. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים. מקמחים את חתיכות השזיף ומוסיפים לבלילה מערבבים לפיזור אחיד ומעבירים לתבנית.
  5. מסדרים את חצאי השזיפים על הבלילה עם הקליפה כלפי מעלה ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    אכלתם את השזיפים ככה? לא נורא, תמיד יש אבקת קקאו

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קרן)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קרן)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד