הקציצה הנכונה בלחמניה הנכונה:
זה כל הסוד של המנות בבורגר סאלון

נכון, תמיד אפשר להזמין משלוח, אבל רק למקרה שיש לכם קצת זמן פנוי לשרוף, ידיים משועממות וחשק להמבורגר עסיסי, נניח כאן את הוראות ההכנה לארוחה משובחת

דניאל רגביפורסם: 22.07.20 08:15
לחמניה תפוחה מאוד זה נחמד, אבל אז איך תרגישו את הבשר? הפתרון: לחמניה שטוחה יחסית (צילום: מנת הדגל)
לחמניה תפוחה מאוד זה נחמד, אבל אז איך תרגישו את הבשר? הפתרון: לחמניה שטוחה יחסית (צילום: מנת הדגל)

מה מכינים הפעם? המבורגר ביתי, לחמניות ומיונז ביתי של בורגר סאלון

תוכנית עבודה: מכינים את הבצק ללחמניות ומניחים לו לתפוח. מכינים את תערובת הבשר ומצננים עד לטיגון. מכינים את המיונז. מעצבים את הלחמניות, שולחים אותן לאפייה, מטגנים את הקציצות, פורסים ירקות שאוהבים, מרכיבים את ההמבורגר ומתפלאים מכמה שזה טעים.

 

 

לחמניות המבורגר

10 לחמניות

 

מרכיבים

 

  • 418 גרם קמח
  • 50 גרם סוכר
  • 30 גרם שמן זית
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 חלבון ביצה טרוף עם מעט מים
  • שומשום ו/או קצח לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את הקמח ומערבבים אותו עם הסוכר. יוצרים במרכז ערימת הקמח גומה.
  2. בקערה נפרדת טורפים את שמן הזית עם הביצה. מוסיפים את המים וטורפים שוב. יוצקים את התערובת לתוך הגומה שיצרנו בקמח. מערבבים עם מזלג את התערובת ומביאים כל פעם מעט קמח לתוך הנוזלים, עד שכבר אאפשר לערבב יותר עם המזלג כי התערובת סמיכה מאוד ונוצרים גושים.
  3. מוסיפים את השמרים ואת המלח ולשים את הבצק על משטח מקומח עד שהוא אחיד, רך וקצת דביק. מכדררים, מכסים ומניחים לשעה-שעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. מקמחים את הידיים ואת משטח העבודה ומוציאים אליו את הבצק. מעצבים את הבצק לגליל אחיד ופורסים אותו ל-10 חתיכות שוות בגודלן.
  5. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ומשמנים אותם.
  6. מעצבים את החלקים לכדורים, משטחים אותם מעט ומניחים בתבנית. מכסים ומניחים ללחמניות לתפוח כשעה.
  7. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  8. מורחים את החלבון הטרוף על הלחמניות, בוזקים שומשום ואופים בתנור 18-10 דקות, עד להשחמה יפה.

 

 

המבורגר

 

מרכיבים

 

  • 1 ק"ג בשר צוואר/כתף, טחון
  • 600 גרם בשר שפונדרה, טחון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את שני סוג הבשר הטחון ומאחדים לכדי תערובת אחת. חשוב לא ללוש מדי את הבשר, אלא רק להגיע לאיחוד.
  2. יוצרים קציצות שטוחות יחסית. ומסדרים במגש/תבנית. מכסים ושומרים במקרר עד לטיגון.
  3. מתבלים את הקציצות בנדיבות במלח ובפלפל.
  4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות 5-4 דקות מכל צד. ממוציאים מהמחבת ומניחים לחמש דקות בצד לפני האכילה.

 

 

מיונז ביתי

 

מרכיבים

 

  • 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון
  • 1 ביצה
  • 1 כוס - כוס וחצי שמן קנולה
  • מיץ מרבע לימון / 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. שמים את החרדל ואת הביצה בכוס גבוהה המתאימה לבלנד מוט ומאחדים לכדי תערובת אחידה בפולסים קצרים.
  2. מתחילים להוסיף את השמן בזרם דק מאוד תוך כדי טחינה בבלנד מוט, עד לקבלת המרקם הרצוי.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון ואת המלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

 

 

ההרכבה

 

מרכיבים

 

  • לחמניות המבורגר חצויות
  • מיונז ביתי
  • קציצות המבורגר
  • ירקות פרוסים

 

אופן ההרכבה

  1. מחממים את המחבת בה נצלו ההמבורגרים ומניחים בה את הלחמניות, עם החלק הפנימי בתוך השומן שנותר, למשך דקה-שתיים. מוציאים ומניחים בצלחת.
  2. מורחים מהמיונז, מניחים מעליו על הקציצה והירקות.
  3. מתמוגגים מההצלחה.

 

 

>> מה זה מנת הדגל?

מנת הדגל היא תוכנית קונספט קולינרית - בכל פרק אני מבקר באחת המסעדות הטובות בישראל, אוכל את מנת הדגל שלה, מנתח את המרכיבים ואת הטכניקות בהן הם טופלו – ואז מנסה להכין אותה אצלי במטבח.

אוהבים את התוכנית? נהדר! אתם יכולים לתמוך בה ולעזור ביצירת העונה הבאה - ממש כאן.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כבר שנתיים שיש לי חלום לפתוח ערוץ בישול משלי. מקום שבו אוכל לשתף את האהבה שלי למסעדות, לבישול, לאפייה, לכל הקסם הזה שנקרא אוכל. אז עכשיו אני מגשים אותו. קוראים לי דניאל, בעל עסק לשיווק דיגיטלי, פודי רציני ובוגר בית הספר לבישול דנון.