צילום: שי יחזקאל

לא קינוח, מלוח: צזיקי מלון עם גרנולה מלוחה וסנדוויץ' אבטיח ופטה

אפילו שהם כאלה מתוקים, שחררנו את הפירות מתפקיד הקינוח, הכנסנו טוויסט ספייסי־מלוח ותיבלנו בהמון בריזה קיצית. שני מתכונים שיקררו לכם את היום

צזיקי מלון עם גרנולה מלוחה  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
צזיקי מלון עם גרנולה מלוחה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סנדוויץ' אבטיח ופטה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סנדוויץ' אבטיח ופטה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

צזיקי מלון עם גרנולה מלוחה

 

המלון עשיר בוויטמין C התורם אף הוא לתפקוד תקין של מערכת החיסון ובעל תפקיד מרכזי בחילוף החומרים בגוף (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    המלון עשיר בוויטמין C התורם אף הוא לתפקוד תקין של מערכת החיסון ובעל תפקיד מרכזי בחילוף החומרים בגוף(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    החומרים ל-4 מנות:

    לצזיקי:

    • 200 מ"ל (3/4 כוס) יוגורט עזים
    • 200 מ"ל (3/4 כוס) לאבנה עזים
    • 1/2 מלון מגורר גס
    • 2 כפות שמיר קצוץ
    • 1 כפית נענע קצוצה
    • 2 שיני שום קצוצות

    לגרנולה המלוחה:

    • 1 כוס שיבולת שועל
    • 1/2 כוס שבבי שקדים
    • 1/2 כוס גרעיני חמנייה
    • 1/2 כוס אגוזי פקאן
    • 1/4 כוס שמן זית
    • 2 כפות סילאן טבעי
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל לבן
    • 1/2 כפית פפריקה ללא שמן

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הצזיקי ומניחים לספיגת טעמים ל־10 דקות.

    2. מערבבים בקערה נפרדת את שיבולת השועל, השקדים וגרעיני החמנייה. מוסיפים את כל יתר מרכיבי הגרנולה ומערבבים היטב.

    3. משטחים את תערובת הגרנולה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות למשך כ־20 דקות, מערבבים מדי 5 דקות למניעת חריכה. מוציאים מהתנור ומצננים.

    4. מערבבים את הצזיקי ויוצקים לקערות הגשה, מפזרים על כל מנה כפית גרנולה מלוחה ומגישים.

      

    ערכים תזונתיים למנת צזיקי + כפית גרנולה: 162 קלוריות | 14 גרם פחמימות | 9.8 גרם חלבון | 7.7 גרם שומן | 4 מנות

     

    למה מלון כתום?

    מכיל בטא קרוטן, פיגמנט צהוב־כתום ממשפחת הקרוטנואידים המשמש כמקור עיקרי לוויטמין A החיוני לראייה תקינה, לשמירה על בריאות העור ולתפקוד תקין של מערכת החיסון. כמו כן המלון עשיר בוויטמין C התורם אף הוא לתפקוד תקין של מערכת החיסון ובעל תפקיד מרכזי בחילוף החומרים בגוף.

    כמה? מנה = כוס קוביות (58 קלוריות)

     

    סנדוויץ' אבטיח ופטה

     

    האבטיח מכיל ליקופן שתורם להגנה מפני מחלות לב וכלי דם  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
      האבטיח מכיל ליקופן שתורם להגנה מפני מחלות לב וכלי דם (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      החומרים ל-4 מנות:

      • 8 פרוסות אבטיח חתוכות  ל־4X4 ס"מ ובעובי 2 ס"מ
      • 4 פרוסות גבינת פטה רכה 5%
      • חופן עלי נענע קצוצים
      • 1 כפית בלסמי
      • 1 כף שמן זית
      • מלח ופלפל שחור

       

      אופן ההכנה:

      1. מניחים על כל פרוסת אבטיח את פרוסת הגבינה ועלי הנענע הקצוצים ומתבלים במעט חומץ בלסמי ושמן זית.

      2. מכסים כל יחידה בפרוסה נוספת של אבטיח כך שייווצרו כריכים, מפזרים מלח ופלפל ומגישים.

       

      ערכים תזונתיים למנה: 85 קלוריות | 8.3 גרם פחמימות | 5.1 גרם חלבון | 3.9 גרם שומן | 4 מנות

       

      למה אבטיח?

      מכיל ליקופן, פיגמנט אדום ממשפחת הקרוטנואידים, שנמצא במחקרים כמפחית את הסיכון לסרטן בלוטת הערמונית בקרב גברים ותורם להגנה מפני מחלות לב וכלי דם.

      כמה? מנה = כוס קוביות (50 קלוריות)

       

      שפית אורחת: עידית קוסטיצקי־טישל, "מלכת המטבח"

      כנצר למשפחת חקלאים ויצרנים של מיני מעדנים, השפית עידית קוסטיצקי־טישל ירשה את האהבה לחומרי גלם עוד מהבית. כיום, היא מעבירה סדנאות בישול ואפיית לחמים, בראנצ'ים בשישי, וגם מארחת לארוחות בהתאמה אישית בביתה בכפר ביל"ו. טל': 8046061־054, אתר: www.ideat.co.il

       

         מי שחשב על זה - גאון

         

        סלט יווני משמח מאבטיח, מלון ומלפפון. לחצו על התמונה למתכון (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
        סלט יווני משמח מאבטיח, מלון ומלפפון. לחצו על התמונה למתכון (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

          

         

        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד