לא רק כקינוח: 5 סלטים מרעננים ומפתיעים עם אבטיח ומלון

תודו שלא חשבתם על השילובים האלה: אבטיח ומלון עם מלפפון וחרדל, עם אבוקדו וצימוקים או עם אדממה וחזה עוף (!). קבלו חמישה סלטי קיץ מושלמים

קיצי, מרענן וגונב את ההצגה. סלט אבטיח, מלון ומלפפונים ברוטב נענע  (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
קיצי, מרענן וגונב את ההצגה. סלט אבטיח, מלון ומלפפונים ברוטב נענע (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

ערבבנו היטב אבטיחים ומלונים – כל פעם בתוספת של ירקות נוספים ומרכיבים מפתיעים – וקיבלנו סלטי קיץ מושלמים:

  

סלט אבטיח, מלון ומלפפונים ברוטב נענע

מנה מרעננת במיוחד. הוספתי לסלט גבינת מוצרלה, ואפשר להחליף אותה בכל גבינה אחרת שאוהבים או פשוט להשמיט אותה. בסלט הזה, אני אוהבת לחתוך את האבטיח והמלון ממש כמו שקוצצים ירקות לסלט – לקוביות קטנות.

 

סלט אבטיח, מלון ומלפפונים ברוטב נענע  (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
    סלט אבטיח, מלון ומלפפונים ברוטב נענע (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

     

    המרכיבים (6 מנות)

    • 1/4 אבטיח בינוני
    • 1/2 מלון בינוני
    • 8 מלפפוני מיני


    לרוטב

    • 10 עלי נענע, קצוצים
    • 1/4 כוס מיץ לימון
    • 1 כף סילאן
    • 1/4 כפית צ'ילי יבש גרוס
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 כפית חרדל חלק
    • מלח, פלפל שחור


    להגשה

    • 120 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה גס
    • עלי נענע


    ההכנה

    1. חותכים את האבטיח והמלון לקוביות בגודל 1/2 ס"מ ומניחים בקערה. את המלפפונים פורסים – בעזרת קולפן ירקות – לרצועות דקות וארוכות. מניחים על האבטיח והמלון.

    2. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו. יוצקים על הסלט.

    3. ההגשה: מפזרים את הגבינה ואת עלי הנענע ומגישים מיד.

     

    סלט אבטיח, מלון ואבוקדו

    שילוב טעמים וצבעים משגע וטעם מפתיע בכל ביס. אפשר כמובן לחתוך את מרכיבי הסלט לקוביות, אבל אם רוצים כדורים מושלמים, מומלץ להשתמש בכף פריזיאן.

     

    סלט אבטיח, מלון ואבוקדו  (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
      סלט אבטיח, מלון ואבוקדו (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

       

      המרכיבים (8 מנות)

      • 1/4 אבטיח בינוני
      • 1/2 מלון בינוני
      • 2 אבוקדו
      • 3 כפות צימוקים בהירים
      • 1/4 כוס שקדים קלויים גרוסים גס
      • עלי בזיליקום


      לרוטב הוויניגרט דבש

      • 2 כפות חומץ בן יין לבן
      • 1 שן שום, כתושה
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 כף דבש
      • 1/4 כפית שמן צ'ילי (אפשר לערבב שמן רגיל עם מעט פפריקה חריפה)
      • 2 כפות בזיליקום קצוץ
      • מעט מלח ופלפל שחור

       

      ההכנה

      1. חותכים את האבטיח, המלון והאבוקדו לקוביות או קורצים מהם כדורים. מעבירים לצלחת הגשה.

      2. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו. יוצקים על הסלט ומערבבים.

      3. מפזרים על הסלט את הצימוקים, השקדים ועלי הבזיליקום ומגישים מיד.

       

      סלט אסייתי עם אבטיח ומלון

      שילוב חמוץ ומתקתק במגוון של טקסטורות – אחד הסלטים האהובים עליי ביותר.

       

      סלט אסייתי עם אבטיח ומלון  (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
        סלט אסייתי עם אבטיח ומלון (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

         

        המרכיבים (8 מנות)

        • 2 כוסות אבטיח, חתוך לרצועות דקיקות
        • 1 כוס מלון, חתוך לרצועות דקיקות
        • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקיקות
        • 1 זוקיני ירוק (לא מבושל), חתוך לרצועות דקיקות
        • 1/2 סלק טרי (לא מבושל), קלוף וחתוך לרצועות דקיקות
        • 1/2 כוס בצל ירוק חתוך
        • להגשה: 1/4 כוס בוטנים קלויים וקלופים

         

        לרוטב

        • 2 כפות רוטב סויה
        • 1 כפית שמן שומשום
        • 1 כף שמן קנולה
        • 2 שיני שום, כתושות
        • 1 כף סוכר חום
        • 1 כפית ג'ינג'ר כתוש
        • 1 כף דבש
        • 1/4 כוס מיץ לימון

         

        ההכנה

        1. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו.

        2. שמים את מרכיבי הסלט בקערה, יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מניחים ל־5 דקות, לספיגת טעמים.

        3. מפזרים את הבוטנים ומגישים.

         

        סלט מלון, אדממה וחזה עוף צלוי

        ארוחת צהריים קיצית וקלילה או מנה שתשתלב מצוין בכל פיקניק.

         

        סלט מלון, אדממה וחזה עוף צלוי  (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
          סלט מלון, אדממה וחזה עוף צלוי (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

           

          המרכיבים (6 מנות)

          • 1 כוס אדממה (פולי סויה קלופים) מוקפאת
          • 1/2 מלון בינוני

           

          לעוף

          • 700 גרם חזה עוף שלם (לא שניצל)
          • 1 כף פפריקה
          • 1 כפית שמן שומשום
          • 2 כפות שמן זית
          • 1 כף דבש
          • 2 שיני שום, כתושות
          • מלח, פלפל שחור

           

          לרוטב

          • 1/4 כוס מיץ תפוזים
          • 1 כף חומץ בן יין לבן
          • 4 כפות שמן זית
          • מלח, פלפל שחור

           

          ההכנה

          1. העוף: מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה (אפשר גם להכין את העוף במחבת. במקרה זה, מדלגים ישר לסעיף 2).

          2. מערבבים היטב את הפפריקה, שני סוגי השמן, הדבש, השום, מלח ופלפל. מורחים על חזה העוף, מכל צדדיו. מניחים בתבנית וצולים כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים (אם צולים במחבת, מחממים אותה היטב וצולים את הנתחים משני הצדדים, עד שהעוף עשוי).

          3. מכינים את האדממה לפני הוראות היצרן ומניחים בצד.

          4. פורסים את חזה העוף לפרוסות דקות. פורסים גם את המלון. מניחים אותם לסירוגין בצלחת ההגשה. מפזרים עליהם את האדממה.

          5. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו. יוצקים על הסלט ומגישים.

           

          סלט ים־תיכוני

          שילוב הפירות המתקתקים עם הגבינה המלוחה פשוט מהמם. ולא צריך סרגל כדי לחתוך את המשולשים, אפשר פשוט לפי העין.

           

          סלט ים־תיכוני  (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
            סלט ים־תיכוני (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

             

            המרכיבים (8 מנות)

            • 1 פיתה, חתוכה לשני עיגולים
            • 1 כף שמן זית

             

            לסלט

            • 1/4 אבטיח בינוני
            • 1/2 מלון בינוני
            • 200 גרם גבינת פטה או ברינזה
            • 2 כפות עלי תימין טריים
            • 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים

             

            לרוטב

            • 1 כף דבש
            • 1 כף שמן קנולה
            • 1/2 כפית חרדל חלק
            • 1 כף לימון כבוש טחון
            • 3-2 כפות מיץ לימון
            • מעט פלפל לבן

             

            ההכנה

            1. מחממים תנור או טוסטר אובן ל־180 מעלות.

            2. מברישים את הפיתה בשמן זית ומפזרים מעט מלח. קולים עד הזהבה. מוציאים ומצננים.

            3. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו.

            4. הסלט: חותכים את האבטיח והמלון למשולשים ומניחים בצלחת. חותכים גם את הגבינה ומניחים עליהם. מפזרים את התימין והזיתים ויוצקים את הרוטב.

            5. שוברים את הפיתה הקלויה לחתיכות לא אחידות, מפזרים ומגישים מיד.

             

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד