שייק עם שיק: 5 משקאות מרעננים בשילובי טעמים מפתיעים

מה בא לכם היום - שייק אדום עם פטל ועגבנייה, שייק סגול עם סלק וטחינה או שייק צהוב עם ג'ינג'ר ואננס? דניאל שכטר מציע מבחר שייקים צבעוניים מפירות וירקות

התחלה מושלמת לבוקר רענן. שייק ירוק  (צילום וסגנון: דניאל שכטר)
התחלה מושלמת לבוקר רענן. שייק ירוק (צילום וסגנון: דניאל שכטר)

לפני שאתם מתחילים לטחון את מרכיבי השייק בבלנדר, קבלו ארבעה טיפים לשקשוק מושלם: 

 

  • לכו על מוקפאים: פירות קפואים – שהקפאתם לבד או שקניתם קפואים – מבטיחים שייק צונן, סמיך וטעים במיוחד. ההמלצה שלי: תמיד להחזיק בננות קלופות וחתוכות גס במקפיא. הן נטחנות נהדר, מעניקות לשייקים מרקם סמיך, ומשתלבות מצוין עם המון טעמים אחרים. יש פירות, אגב, שזול יותר לקנות בגרסה קפואה מאשר טרייה.
  • העשירו את המרכיבים: שקדים, אגוזים וזרעים תורמים לטעם ולערך התזונתי. תבלינים יכולים להקפיץ שייקים למקומות חדשים.
  • שחקו עם הסמיכות: על המרקם של השייק משפיעים המרכיבים וגם עוצמת הבלנדר. תמיד אפשר להוסיף עוד קצת נוזל (חלב, מיץ, מים – בהתאם להרכב של השייק), כדי לדלל לדרגת הסמיכות הנעימה לכם.
  • בדקו את המתיקות: במרבית המקרים, הפירות עצמם מתוקים מספיק ואין צורך בכל תוספת. בכל זאת, מומלץ לטעום ואם צריך, להוסיף מעט דבש, מייפל, סילאן או אפילו סוכר, ולטחון שוב.

 

כל המתכונים מתאימים למנת שייק אחת. פשוט שמים הכל בבלנדר וטוחנים  

====================================================

 

שייק אדום

קליל ומעניין: העגבנייה והמלפפון מוסיפים מליחות עדינה לטעם האבטיח. נסו ותופתעו.

 

שייק אדום  (צילום וסגנון: דניאל שכטר)
    שייק אדום (צילום וסגנון: דניאל שכטר)

     

    • 1/2 1 כוסות קוביות אבטיח קפוא
    • 1 עגבנייה בינונית, חצויה
    • 1 מלפפון בינוני, חתוך גס
    • 5–6 יחידות פטל אדום, קפוא או טרי
    • 1 כפית דבש
    • 1/4 כוס מים
    • לאחר טחינה ראשונה: להוסיף 1/4 כוס עלי נענע, ולטחון שוב

     

    שייק ירוק

    התחלה מושלמת לבוקר רענן ובריא, בשילוב חמוץ־מתוק. את זרעי הפשתן אפשר להחליף בזרעי צ'ייה או בגרעיני חמנייה או דלעת.

     

    שייק ירוק  (צילום וסגנון: דניאל שכטר)
      שייק ירוק (צילום וסגנון: דניאל שכטר)

       

      • 1/2 1 יחידות קיווי, קלופים ופרוסים
      • 1 בננה בינונית קפואה, פרוסה
      • 1/2 מלפפון בינוני, חתוך גס
      • 1/2 כוס עלי תרד טריים או קפואים
      • 1 כפית זרעי פשתן
      • 1/4 כוס עלי נענע
      • 1/2 ענף סלרי, כולל העלים, חתוך גס
      • 4 כפות מיץ ליים או מיץ לימון
      • 1/4 כוס מים

       

      שייק סגול

      סמיך יחסית, מתקתק, עשיר ומשביע.

       

      שייק סגול  (צילום וסגנון: דניאל שכטר)
        שייק סגול (צילום וסגנון: דניאל שכטר)

         

        • 1 בננה בינונית קפואה, חתוכה לפרוסות
        • 1/2 סלק קטן מבושל, קלוף וחתוך לקוביות
        • 1/2 1 כפות טחינה גולמית
        • 5 שקדים טבעיים
        • 3 כפות אוכמניות קפואות או טריות
        • 3/4 כוס חלב (רגיל, סויה, שקדים) 

         

        שייק כתום

        תופתעו לגלות עד כמה הבטטה המתקתקה מוסיפה לשייק ומשתלבת נהדר עם שאר המרכיבים.

         

        שייק כתום  (צילום וסגנון: דניאל שכטר)
          שייק כתום (צילום וסגנון: דניאל שכטר)

           

          • 1 כוס קוביות מלון כתום מוקפא
          • 1/4 כוס קוביות בטטה מבושלת
          • 1/2 גזר בינוני, קלוף ופרוס
          • 1 כפית שטוחה כורכום טחון
          • 1/2 כוס מיץ תפוזים

           

          שייק צהוב

          חמצמץ ומרענן, עם נגיעות חריפות־עדינות של ג'ינג'ר.

           

          שייק צהוב  (צילום וסגנון: דניאל שכטר)
            שייק צהוב (צילום וסגנון: דניאל שכטר)

             

            • 1/4 1 כוסות קוביות אננס קפוא
            • 6 כפות יוגורט (מומלץ 3% שומן)
            • 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר דק
            • 1/2 פלפל צהוב בינוני, נקי מגרעינים

             

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד