
מרכיבים
10-8 מנות
למלית
- 1/2 ק"ג בשר בקר, טחון או כמות זהה של פטריות קצוצות
- 2 כוסות אורז, שטוף
- 2 עגבניות, מגורדות בפומפייה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 לימון, קצוץ דק עם הקליפה
- 1 כוס שמיר, קצוץ
- 1 כוס נענע, קצוצה
- 5 שיני שום, קצוצות
- 1 פלפל אדום טרי וחריף, קצוץ ללא הגרעינים והעוקץ
- 2 כפיות מלח גס
- 1 כפית סוכר
- קורט מלח לימון
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 5 כפות שמן
לירקות
- 3-2 פקעות שומר
- 5-4 קישואים מאורכים
- 5-4 קישואים עגולים
- 5-4 פלפלים צבעוניים
>> אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים במקום אלה המוצעים כאן
לרוטב
- 4 כוסות מים
- 2 כפיות מלח גס
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כפית צ'ילי חריף, גרוס
- 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס
- 5 כפות שמן
- 1 כפית סוכר
- קורט מלח לימון
אופן ההכנה
- המלית: מערבבים את כל מרכיביה לתערובת אחידה.
- הירקות: חולטים את פקעות השומר כמה דקות במים רותחים ומפרקים בדומה לבצל. מרוקנים את הקישואים מתוכנם ומכינים את הפלפלים למילוי.
- ממלאים את הירקות במלית ומסדרים בתוך סיר רחב.
- מחממים את התנור ל-125 מעלות.
- הרוטב: מערבבים את מרכיביו ויוצקים באופן שווה על הממולאים. מבשלים על להבה נמוכה עד שמגיעים לרתיחה.
- מכסים ומכניסים לתנור ל-5-4 שעות. בודקים מדי פעם שהנוזלים לא הצטמצמו יתר על המידה. מוסיפים מים אם חסר. מגישים חם.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

תגישו ליד חמוצים מפתיעים וסגרתם פינה - חמוצי פאקוס עם שום