זו הגדולה, קטנה תהיה: פשטידת פסטה וגבינות בהגשה אישית מאוד

פתרון מעולה לארוחה קלה בכל שעות היום, שגם הילדים וגם המבוגרים יאהבו. להגברת ההתלהבות כדאי להטמין בפנים תוספת אהובה: כמו זיתים, עגבניות מיובשות או תירס

מירי צדוק

|

19.07.20 | 09:00

כל הפשטידה בביס אחד: מאפינס אטריות וגבינה (צילום: מירי צדוק)
כל הפשטידה בביס אחד: מאפינס אטריות וגבינה (צילום: מירי צדוק)
 

מרכיבים

תבנית שקעים

 

  • חמאה לשימון התבנית
  • 200 גרם פסטה מסוג פפרדלה (אטריות שטוחות וצרות)
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג'
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 2 ביצים
  • 100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • תוספות שאוהבים: זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות וכו' (לא חייבים)
  • 50 גרם גבינת פרמזן לפיזור מעל המאפינס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את השקעים בחמאה.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד.
  3. שמים את הקוטג', הגבינה הלבנה, הביצים, הגבינה הצהובה והתבלינים בקערה ומערבבים לבלילה אחידה.
  4. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים עד שהיא מצופה מכל הצדדים. מוסיפים את התוספת ומערבבים עד לפיזור.
  5. מחלקים את התערובת בין שקעים, מפזרים מעל פרמזן ואופים 30 דקות, עד להשחמה קלה.

 

לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לאינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"

 

    עוד להיט קטן ומטריף של מירי צדוק - פטריות ממולאות בעצמן

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד