פוקוס על הפאקוס: חמוצים עם שום וזותא לבנה שתוכלו להכין רק בקיץ

לפעמים כדאי לנסות לשלב בתפריט ירקות פחות מוכרים, גם כדי לרענן את השגרה (הי, עגבניה וחסה), להפתיע את משפחה ולהחזיר את הסקרנות הבריאה לבלוטות הטעם

דינה משה

|

16.07.20 | 10:43

הוא לא החליט אם הוא מלפפון או קישוא אבל הוא בהחלט מרענן: חמוצי פאקוס (צילום: דינה משה)
הוא לא החליט אם הוא מלפפון או קישוא אבל הוא בהחלט מרענן: חמוצי פאקוס (צילום: דינה משה)

לפני שמכינים כדאי לדעת שהכמות הנדרשת של הפאקוס, המלח והמים תלויה בגודל הצנצנת. כמו כן לכל כוס מים להוסיף יש להוסיף 1 כפית גדושה של מלח גס.

 

מרכיבים

 

  • 6-5 יחידות פאקוס
  • 4 שיני שום, לא קלופים
  • ענפי זותא לבנה, שמיר או נענע טריים
  • 3 פלפלי שאטה חריפים
  • 3-2 כפיות גדושות מלח גס
  • 4 עלי דפנה
  • 2 כפות חומץ
  • מים ע"פ הצורך

 

אופן ההכנה

  1. מכינים צנצנת עם מכסה תואם, שוטפים ומייבשים היטב.
  2. שוטפים את הפאקוסים, פורסים אותם לחצאים או לרבעים, בהתאם לגודל הצנצנת ומסדרים אותם בתוכה.
  3. דוחפים בין הפאקוסים את ענפי הזותא, השום והפלפלים.
  4. מפזרים את המלח, ממלאים את הצנצנת במים, סוגרים, מנערים ופותחים שוב.
  5. מוסיפים את עלי הדפנה ואת החומץ. סוגרים את המכסה ומעמידים על צלוחית במקום מוצל במטבח.
  6. לאחר יום, פותחים, מוסיפים פקוס פרוס נוסף מתחת לעלי הדפנה, סוגרים ושומרים עד שמוכן.
  7. לאחר שלושה ימים שומרים במקרר.

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

    שימור ירקות זה הקטע שלכם? נסו ריבה לא שגרתית

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג