
הוא לא החליט אם הוא מלפפון או קישוא אבל הוא בהחלט מרענן: חמוצי פאקוס (צילום: דינה משה)
לפני שמכינים כדאי לדעת שהכמות הנדרשת של הפאקוס, המלח והמים תלויה בגודל הצנצנת. כמו כן לכל כוס מים להוסיף יש להוסיף 1 כפית גדושה של מלח גס.
מרכיבים
- 6-5 יחידות פאקוס
- 4 שיני שום, לא קלופים
- ענפי זותא לבנה, שמיר או נענע טריים
- 3 פלפלי שאטה חריפים
- 3-2 כפיות גדושות מלח גס
- 4 עלי דפנה
- 2 כפות חומץ
- מים ע"פ הצורך
אופן ההכנה
- מכינים צנצנת עם מכסה תואם, שוטפים ומייבשים היטב.
- שוטפים את הפאקוסים, פורסים אותם לחצאים או לרבעים, בהתאם לגודל הצנצנת ומסדרים אותם בתוכה.
- דוחפים בין הפאקוסים את ענפי הזותא, השום והפלפלים.
- מפזרים את המלח, ממלאים את הצנצנת במים, סוגרים, מנערים ופותחים שוב.
- מוסיפים את עלי הדפנה ואת החומץ. סוגרים את המכסה ומעמידים על צלוחית במקום מוצל במטבח.
- לאחר יום, פותחים, מוסיפים פקוס פרוס נוסף מתחת לעלי הדפנה, סוגרים ושומרים עד שמוכן.
- לאחר שלושה ימים שומרים במקרר.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

שימור ירקות זה הקטע שלכם? נסו ריבה לא שגרתית