לצאת מהתבנית: עוגת ביסקוויטים בצורת פירמידה שמכינים במגש

כמעט כולם יודעים להכין עוגת ביסקוויטים, מעטים יודעים להכינה בגרסה המשולשת ורק המהדרין מוודאים שיש בה שתי שכבות וציפוי גנאש שמחבר את הכול לכדי שלמות

אסנת לסטרפורסם: 16.07.20 08:08
אפשר להפוך את העוגה לקינוח פרווה: פשוט משתמשים בשמנת פרווה ובגבינה טבעונית (צילום: אסנת לסטר)
אפשר להפוך את העוגה לקינוח פרווה: פשוט משתמשים בשמנת פרווה ובגבינה טבעונית (צילום: אסנת לסטר)
צפו: כך מכינים בקלות עוגת ביסקוויטים משולשת
קרדיט: אסנת לסטר

מרכיבים

עוגה באורך של 30 ס"מ או יותר

 

לקרם גבינה

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1/4 כוס סוכר או יותר (אם אוהבים מתוק)
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 250 גרם גבינה לבנה

 

להרכבה

  • 38 ביסקוויטים
  • חלב או שמנת מתוקה

 

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

  1. הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר. כשהשמנת מתחילה להסמיך, מוסיפים את אבקת הפודינג ואת הגבינה. ממשיכים להקציף עד שמקבלים קרם יציב ואחיד. מצננים עד להרכבה.
  2. ההרכבה: מרפדים מגש מלבני ביריעת נייר אלומיניום, כך שנותרות שוליים שניתן לאחוז בהם משני צדי המגש.
  3. טובלים ביסקוויט אחד בשמנת ומניחים על גבי המגש. שימו לב שהצד הקצר יותר פונה אליכם והצדדים הארוכים פונים לכיוון ידיות המגש (כמודגם בסרטון). מסדרים כך שלוש שורות של ביסקוויטים, כך שהם ממלאים כמעט את המגש ומונחים צמוד אחד ליד השני.
  4. מוציאים את הקרם מהמקרר ומורחים 2/3 ממנו בשכבה אחידה על שכבת הביסקוויטים.
  5. טובלים ביסקוויט בשמנת ומניחים אותו מעל הביסקוויט הראשון בשורה האמצעית. חוזרים על התהליך עד שמסיימים את השורה.
  6. טובלים ביסקוויט בשמנת ומניחים אותו מעל השורה השנייה של הביסקוויטים, כאשר הצד הארוך פונה אליכם. חוזרים על התהליך עד סוף השורה. עושים כך גם את השורה השלישית, מן הצד השני של השורה האמצעית.
  7. משטחים את השליש הנותר של הקרם על גבי השורה האמצעית של הביסקוויטים.
  8. נעזרים בנייר אלומיניום ומקפלים את העוגה - מרימים את שני הצדדים ומחברים אותם מעל השורה האמצעית, כך שנוצר משולש, סוגרים את נייר האלומיניום מכל הצדדים ומכניסים את העוגה למקפיא.
  9. הציפוי: שמים בקערה את השמנת ואת השוקולד ומחממים במיקרוגל. מערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס ונוצר גנאש חלק ומבריק.
  10. מוציאים את העוגה, מקלפים את נייר האלומיניום ומצפים בגנאש.

 

  • לגרסת פרווה משתמשים בשמנת צמחית ובגבינה טבעונית בטעם ניטרלי.

 

 

>> בפרקים הבאים: מתכונים בדוקים למנות שרק נראות מסובכות, טיפים פרקטיים ועוד דברים מעניינים שלמדתי במטבח הפרטי שלי.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

(צילום: אסף אמברם)