מישהו לרוץ אתו: הקהילה שמאפשרת לרוץ יחד ובביטחון

אחרי שגל שמו, מ"אבא פגום", נדבק בחיידק הריצה, הוא החליט להקים גם את "קהילת רצים", שמשדכת בין רצים ונשארה פעילה ותוססת גם בימי ה-100 מטר בקורונה

כרמל כרמן בשיתוף פייסבוק ישראל

|

22.07.20 | 11:20

אני מציע למי שרוצה להקים קהילה לעצור שניה ולהבין שהדבר הזה דורש עבודה רבה והתחייבות רצינית. גל שמו (צילום: גל שמו, קהילת הרצים)
אני מציע למי שרוצה להקים קהילה לעצור שניה ולהבין שהדבר הזה דורש עבודה רבה והתחייבות רצינית. גל שמו (צילום: גל שמו, קהילת הרצים)

גל שמו, בן 32 מחיפה, נשוי לשלומית ואבא של עומר (בת 5) ודר (בן חצי שנה), הוא מומחה פייסבוק ותיק. שמו, מהמייסדים של קבוצת התמיכה האולטימטיבית לגברים "אבא פגום" המונה 125 אלף חברים, הקים לפני כשנה את "קהילת רצים", שבה מעל 5,000 חברים מכל הארץ והיד עוד נטויה. ואיך הכל התחיל? כמו הרבה דברים הטובים בפייסבוק, מלדבר על זה.

 

"הצלחנו ליצור קשרים בין אנשים, שמכירים אחד את השני מעבר לרק תוצאת שעון הריצה". לחצו לסרטון

"הצלחנו ליצור קשרים בין אנשים, שמכירים אחד את השני מעבר לרק תוצאת שעון הריצה". לחצו לסרטון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"'קהילת רצים' נולדה מתהליך אישי שלי בעולם הריצה", מספר שמו. "כשהתחלתי לרוץ לאחר שמעולם לא עשיתי ספורט, העלתי פוסט לקהילת אבא פגום שהצלחתי לרוץ 5 ק"מ רצופים לאחר 9 שבועות של אימונים. הפוסט קיבל כמה מאות לייקים ותגובות, כמה מהם היו מחברי הקהילה שהציעו לי להצטרף למירוץ הלילה של חיפה שנערך חודשיים לאחר מכן. נעניתי לאתגר, ופתחנו קבוצת ווטסאפ בשם 'פגומים רצים יחד' והתאגדנו 50 חברים לרוץ יחד בחיפה".

 

מנהלי הקהילה, מימין לשמאל: חן עופר, גל שמו, זיו חיימוביץ (צילום: גל שמו, קהילת הרצים)
    מנהלי הקהילה, מימין לשמאל: חן עופר, גל שמו, זיו חיימוביץ(צילום: גל שמו, קהילת הרצים)
     

     

    לאחר המרוץ, קבוצת הווטסאפ נשארה פעילה ועם הזמן היא גדלה והצטרפו אליה למעלה מ- 200 רצים. "אחד מחברי הקהילה שיתף אותי בקושי שלו להשתתף במרוצים בגלל עלותם הגבוהה. אז ביחד עם חן עופר וזיו חיימוביץ (מייסדי הקהילה יחד עם שמו – כ.ק), החלטנו לארגן מרוצים חברתיים בעלות של 50 שקל למשתתף, שבהם אנחנו נפגשים לרוץ ולאחר מכן עושים ארוחה מפנקת שנרכשת בכסף שנאסף".

     

    קבוצת הווטסאפ , מעיד שמו, חיברה בין המון אנשים תחת מכנה משותף של עולם הריצה. "הצטרפו רצים מתחילים ואולטרה-מרתוניסטים, אבל ברמה האישית הרגשנו שזה לא מספיק, כי הקבוצה יכלה להכיל עד 256 אנשים והיו בה רק גברים. הרגשנו שהדבר שאנחנו עושים הוא דבר טוב והחלטנו להרחיב את זה לכלל הרצים – גברים ונשים, לקבוצה בפייסבוק שתהיה הבית של הרצים".

     

    השותף לריצה הפך לחבר

    מטרת הקהילה החדשה הייתה לחבר בין אנשים בעולם האמיתי, לייעץ ולעזור, לשמש השראה עבור אנשים חדשים בעולם הריצה, לספק מידע על מושגים של עולם הריצה, "וכן, גם להשוויץ ולהעלות שעונים ותמונות".

     

    מה הופך את "קהילת רצים" מעוד קבוצה לקהילה?

    "בשנה ושלושה חודשים הצלחנו ליצור קשרים בין אנשים, שמכירים אחד את השני מעבר לרק תוצאת שעון הריצה. אנשים הופכים לחברים נוכחים ומשמעותיים בחיים האחד של השני. בנוסף, רבים מחברי הקהילה הצליחו להגשים את המטרות שלהם, ואנו מקבלים מהם פידבקים חיובים שהקהילה עוזרת להם המון.

     

    "ייסדנו פינה שנקראת 'מישהו לרוץ אתו', ובמסגרתה חיברנו בין עשרות אנשים שרצים עכשיו ביחד. זה משמעותי במיוחד לנשים שחשופות בזמן הריצה להטרדות ולתקיפות מיניות. ברמה האישית, גם אני הכרתי 'שותף ריצה' קבוע, ואנחנו רצים יחד בין פעם לפעמיים בשבוע וכבר הפכנו לחברים, ואפילו יצאתי לפאב עם החברים שלו".

     

    חברי קהילת הרצים. "אנשים הופכים לחברים נוכחים ומשמעותיים בחיים האחד של השני" (צילום: גל שמו, קהילת הרצים)
      חברי קהילת הרצים. "אנשים הופכים לחברים נוכחים ומשמעותיים בחיים האחד של השני"(צילום: גל שמו, קהילת הרצים)

       

      מה הייתה הדינמיקה בקבוצה במהלך הקורונה?

      "הקבוצה הפכה למקום שבו חברי הקהילה יכולים לפרוק את רגשותיהם ותחושותיהם לגבי המצב".

       

      איך פייסבוק מסייעת לך בניהול הקהילה?

      "פייסבוק חושפת אותנו להמון נתונים סטטיסטים שמסייעים לנו להכיר את חברי הקהילה שלנו מבחינת פילוח דמוגרפי, גילאים ועוד. בשנתיים האחרונות הייתי בהמון מפגשים של מנהלי קהילות ביוזמת פייסבוק ישראל. המפגשים הללו חושפים אותך לעוד המון מנק"לים ( מנהלי קהילות) והדבר עצמו יוצר חיבור מעניין ומעשיר".

       

      "קהילה היא לא כמות האנשים שיש בה, אלא הדברים שהם מצליחים לעשות יחד". גל שמו (צילום: גל שמו, קהילת הרצים)
        "קהילה היא לא כמות האנשים שיש בה, אלא הדברים שהם מצליחים לעשות יחד". גל שמו

         

        מה אתה ממליץ למי שרוצה להקים קהילה בפייסבוק?

        "כיום יש כבר למעלה מ-4,000 קהילות של ישראלים. אני מציע למי שרוצה להקים קהילה לעצור שניה ולהבין שהדבר הזה דורש עבודה רבה והתחייבות רצינית. בנוסף, הקהילות המשמעותיות ביותר נולדות מזיהוי צורך של משהו שחסר. כשהקמנו את קהילת רצים היו קבוצות של רצים בפייסבוק, אבל הרגשנו שחסר מקום שיספק לרצים קהילה אמיתית, של מפגשים, של חברויות. והיום אני מבין שהדבר באמת היה חסר להמון אנשים. אז אם מישהו מזהה צורך של קהילה שחסרה לו, שיפתח אותה, יגייס עוד כמה מנהלים מאותו תחום וביחד יבנו קהילה. קהילה היא לא כמות האנשים שיש בה, אלא הדברים שהם מצליחים לעשות יחד".

         

        תן טיפ שלך למי שמתחיל לרוץ?

        "חשוב מאוד להתחיל בצורה מתונה ומסודרת, להתייעץ עם מאמן ריצה או להתעדכן באפליקציות למיניהן ולא להתחיל לרוץ בצורה לא אחראית – דבר העלול להביא לפציעות. וברגע שהתחלתם, שתפו את החברים שלכם בפייסבוק ובאינסטגרם, הדבר הזה יגרום לכם להרגיש מחוייבות לתהליך וגם תמיד כייף לקבל חיזוקים מהחברים. לכו תדעו אולי עוד תעניקו השראה לעוד מישהו".

         

        • במאית: סיגל מגריסו
        • צלם: אדיר אסרף
        • עורך: דויד ברקן
        • מנהלת קריאטיב: אליאור ציפור
        • מנהלת לקוח: מורן לייבוביץ
        • הפקה : יניב שחף

         

          הקהילה שמעודדת נשים לקנות דירות:

           

          "צמחנו דווקא בקורונה". לחצו על התמונה לכתבה (צילום: יונית אגרון)
          "צמחנו דווקא בקורונה". לחצו על התמונה לכתבה (צילום: יונית אגרון)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד