תמיד רציתם לקחת את הפיצה שלכם לכל מקום? עכשיו אתם יכולים: סמבוסק פיצה עם זיתים (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
8 יחידות
לבצק
- 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן או קמח לחם
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 3/4 כוס (180 מ"ל) מים חמימים
- 4 כפות (40 מ"ל) שמן
- 1 כפית שטוחה מלח
למילוי
- רוטב פיצה ביתי/קנוי
- גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
- פרוסות זיתים ירוקים
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה
- הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר בקערת מיקסר. מוסיפים את המים ומערבבים במשך דקה.
- מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 4-3 דקות. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד קצת מים.
- מפזרים מעל הבצק את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 5-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה של שעה עד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לשניים. כל חצי מחלקים לארבעה חלקים ומכדררים אותם, כך שבסופו של דבר יש לנו 8 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של 3 מ"מ.
- המילוי: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מורחים במרכז כל עיגול כחצי כף רוטב פיצה. השאירו שוליים נקיים כדי שיהיה קל לסגור את המאפה. מפזרים כשתי כפות גבינה ו-1/2 כף זיתים וסוגרים למשולש. מהדקים היטב וצובטים את הקצוות כדי שלא יפתחו בזמן האפיה.
- הציפוי: מניחים את המשולשים בתבנית, מברישים אותם בביצה טרופה ומפזרים שומשום. מניחים להפתחה שנייה ל 12-10 דקות.
- אופים כ-35 דקות, עד להזהבה.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר"מתכונים ב-10 דקות"
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...