משולש פיצה אבל לא כמו שחשבתם: סמבוסק במילוי גבינה, רוטב וזיתים

מאפי שמרים במילוי אהוב שאפשר לשלוח עם הילדים לקייטנה או לקחת אתכם לעבודה (גם אם זה מול המחשב בבית): לא מסובכים להכנה אך נוטים להיעלם במהירות

אפרת סיאצ'יפורסם: 13.07.20 09:06
תמיד רציתם לקחת את הפיצה שלכם לכל מקום? עכשיו אתם יכולים: סמבוסק פיצה עם זיתים (צילום: אפרת סיאצ'י)
תמיד רציתם לקחת את הפיצה שלכם לכל מקום? עכשיו אתם יכולים: סמבוסק פיצה עם זיתים (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

8 יחידות

 

לבצק

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן או קמח לחם
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים חמימים
  • 4 כפות (40 מ"ל) שמן
  • 1 כפית שטוחה מלח

 

למילוי

  • רוטב פיצה ביתי/קנוי
  • גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
  • פרוסות זיתים ירוקים

 

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר בקערת מיקסר. מוסיפים את המים ומערבבים במשך דקה.
  2. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 4-3 דקות. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד קצת מים.
  3. מפזרים מעל הבצק את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 5-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה של שעה עד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
  4. מחלקים את הבצק לשניים. כל חצי מחלקים לארבעה חלקים ומכדררים אותם, כך שבסופו של דבר יש לנו 8 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של 3 מ"מ.
  5. המילוי: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 
  6. מורחים במרכז כל עיגול כחצי כף רוטב פיצה. השאירו שוליים נקיים כדי שיהיה קל לסגור את המאפה. מפזרים כשתי כפות גבינה ו-1/2 כף זיתים וסוגרים למשולש. מהדקים היטב וצובטים את הקצוות כדי שלא יפתחו בזמן האפיה.
  7. הציפוי: מניחים את המשולשים בתבנית, מברישים אותם בביצה טרופה ומפזרים שומשום. מניחים להפתחה שנייה ל 12-10 דקות.
  8. אופים כ-35 דקות, עד להזהבה.

 

 

 עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר"מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...