נס קלוי: סלט זעלוק מרוקאי עם פלפלים, חציל ועשבי תיבול ירוקים

קניתם חלה ואתם מחפשים לה שידוך? הסלט הזה יבוא לכם בול, בין היתר כי החלק הכי מסובך בו הוא לתבל אותו נכון ולא להתעצל לקצוץ דק-דק את כל המרכיבים

אסתר דורון צרפתי

|

09.07.20 05:40

לשימוש הכתבה בלבד אוכל סלט זעלוק אסתר דורון צרפתי
לשימוש הכתבה בלבד אוכל סלט זעלוק אסתר דורון צרפתי (עונג שבת: פרוסת חלה טרייה עם סלט זעלוק)

מרכיבים

 

  • 1 חציל
  • 4 פלפלים אדומים
  • 1 פלפל חריף (לא חייבים)
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1/3 צרור כוסברה, קצוצה דק
  • 1/3 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • מיץ סחוט מעגבנייה אחת
  • 5 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון 
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם 
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה (לא חייבים)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מחוררים את החציל והפלפלים בעזררת מזלג וקולים אותם עד שהם שרופים היטב מכל הצדדים (אפשר על רשת, אז שמים את התבנית המרופדת למטה).
  3. מוציאים את הירקות מהתנור ומקלפים אותם בזהירות. 
  4. קוצצים דק את הירקות, מוסיפים מעט מהקליפה השרופה של החציל ושמים בקערה.
  5. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

 

ירקות זה נחמד, אבל מה עם קצת בשר - כנפיים ברוטב טריאקי

 

צילום: אסתר דורון צרפתי
לשימוש הכתבה בלבד אוכל כנפיים בטריאקי אסתר דורון צרפתי (צילום: אסתר דורון צרפתי)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד