
עונג שבת: פרוסת חלה טרייה עם סלט זעלוק (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
- 1 חציל
- 4 פלפלים אדומים
- 1 פלפל חריף (לא חייבים)
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק
- 1/3 צרור כוסברה, קצוצה דק
- 1/3 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
- מיץ סחוט מעגבנייה אחת
- 5 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה (לא חייבים)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחוררים את החציל והפלפלים בעזררת מזלג וקולים אותם עד שהם שרופים היטב מכל הצדדים (אפשר על רשת, אז שמים את התבנית המרופדת למטה).
- מוציאים את הירקות מהתנור ומקלפים אותם בזהירות.
- קוצצים דק את הירקות, מוסיפים מעט מהקליפה השרופה של החציל ושמים בקערה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בכלי אטום במקרר.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

ירקות זה נחמד, אבל מה עם קצת בשר - כנפיים ברוטב טריאקי