הכי קיץ שיש: עוגת סולת עם דובדבנים וסירופ של מי וורדים

עוגה רכה ולחה ספוגה בטעמים וניחוחות נהדרים של קיץ. השילוב בין הדובדבנים לסירופ מי הוורדים מעניק לה טעם מרוכז וייחודי ויוביל לשאלה הבלתי נמנעת: "אפשר עוד?"

עוגת סולת עם דובדבנים  (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)
עוגת סולת עם דובדבנים (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 30X20 ס"מ)

 

  • 180 גרם חמאה
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
  • 3/4 1 כוסות (420 מ"ל) מים
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סולת
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (75 גרם) שקדים טחונים
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) דובדבנים קפואים או טריים ומגולענים

 

לסירופ

  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מי ורדים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־175 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.

2. שמים בסיר את החמאה, השמן והמים, מחממים על להבה בינונית ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הסולת ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והשקדים הטחונים ומערבבים היטב לבצק אחיד.

3. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים. מסדרים את הדובדבנים על העוגה, ברווחים של כ־1/2 1 ס"מ זה מזה. בעזרת האצבע, נועצים אותם קלות.

4. אופים 40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח (אך לא רטוב).

5. הסירופ: שמים בסיר בינוני את המים והסוכר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים. יוצקים על העוגה החמימה.

6. מצננים כ־10 דקות וחותכים לריבועים. מגישים.

 

 

טיפ: אפשר להקפיא את העוגה, להעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה ולהגיש קר. כדי לרענן את הטעמים – מכינים עוד כ־1/4 מכמות הסירופ ומברישים על העוגה

 

  • זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד