נטולת קמח: עוגת שוקולד לחה ונימוחה בציפוי מרנג אפוי

קסם מחמישה מרכיבים בלבד: עוגה ללא גלוטן בטעם שוקולדי מרוכז, עם שכבת מרנג פריך שמתמוסס בפה. מומלץ להגיש בחתיכות קטנות, ולהתענג על כל ביס

עוגת שוקולד בציפוי מרנג אפוי (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)
עוגת שוקולד בציפוי מרנג אפוי (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)

 

 

 

במתכון זה נעשים שלושה שימושים שונים בבאן מארי – סיר אדים כפול. כך עושים זאת נכון:

יוצקים לסיר מים בגובה 2 ס"מ ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. שמים את המרכיבים המיועדים לחימום בקערת נירוסטה או זכוכית, גדולה מספיק כדי לשבת על דופנות הסיר ולאטום אותו כך שהאדים לא יברחו, אך שלא תהיה עמוקה מדי, כדי שתחתיתה לא תיגע במים. מניחים את הקערה על הסיר וממשיכים לפי ההנחיות במתכון.

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 24 ס"מ)

 

  • 400 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 6 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%-32% שומן
  • 1 כפית תמצית וניל

 

למרנג

  • 3 חלבונים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות בתוכנית טורבו. שמים במסילה התחתונה של התנור את תבנית התנור וממלאים אותה מים בגובה כ־2 ס"מ. משמנים את התבנית העגולה.

2. מכינים סיר אדים כפול, בהתאם להנחיות (ראו מסגרת). שמים בכלי העליון את השוקולד ומחממים, תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם חלק. מסירים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר.

3. שמים גם את הביצים והסוכר בסיר אדים כפול, בהתאם להנחיות (ראו מסגרת). מקציפים במערבל חשמלי ידני כ־5 דקות, עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח. מסירים מהאש ומניחים בצד עד להמשך השימוש.

4. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומקציפים 3-2 דקות לקצפת יציבה.

5. מעבירים 1/3 מקצף הביצים אל קערת השוקולד ומערבבים היטב. מעבירים את בלילת השוקולד־ביצים אל הקערה עם שאר הביצים המוקצפות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול, עד שמתקבל קרם אחיד. מעבירים לתבנית העגולה ומיישרים.

6. אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים את העוגה ואת תבנית התנור עם המים. מעלים את חום התנור ל־250 מעלות, במצב גריל.

7. המרנג: שמים את החלבונים והסוכר בסיר אדים כפול, על פי ההנחיות (ראו מסגרת). מחממים, תוך כדי טריפה 4-3 דקות, עד שהסוכר נמס והקרם חמים למגע.

8. מעבירים את החלבונים החמימים לקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ־3 דקות, עד שהם מתקררים ומתקבל קצף יציב. מורחים את הקצף על העוגה.

9. מחזירים את העוגה לתנור ומניחים אותה גבוה ככל האפשר, כך שתהיה קרובה ככל שניתן לגופי החימום, וצורבים כ־2 דקות, עד שקצות המרנג מזהיבים. מוציאים. מגישים מיד.

  

  • זמן הכנה: כ־30 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: בינוני־מורכב
  • איך שומרים: עד 3 ימים, במקרר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד