"אני מושיטה יד לקהילה מתוך אהבת אמת. הטלפון שלי תמיד פתוח לסיוע"

הרוח הנשית: אחרי שהשיגה כל מטרה אפשרית בקריירה שלה, ד"ר שני רופא הבינה שמה שבאמת נותן לה כוח זו עשייה חברתית שלא למטרות רווח

"אני לא מנסה למנף את ההתנדבות למקום של כוח. מבחינתי מדובר בשליחות לשמה, ללא שום תמורה". ד"ר שני רופא (צילום: אינגה אבשלום שיליאן)
"אני לא מנסה למנף את ההתנדבות למקום של כוח. מבחינתי מדובר בשליחות לשמה, ללא שום תמורה". ד"ר שני רופא (צילום: אינגה אבשלום שיליאן)
 

מי אני: ד"ר שני רופא, עו"ד, מבכירות עורכי הדין בתחומי הסייבר – משפט וטכנולוגיה, מחשבים ואינטרנט בארץ. משרדה עוסק בדיני משפחה ולשון הרע בדגש על סביבת אינטרנט, רשתות חברתיות ומחשבים.

 

כמעט כולנו מודים, כולל גברים, שלהיות אישה קרייריסטית זאת משימה לא פשוטה. אבל אם הייתם צריכים ללוות את ד"ר שני רופא, עורכת דין במקצועה, במהלך יום אחד בחייה, הייתם מתקשים להבין איך היא מצליחה לעשות את זה כשהזמן שעומד לרשותה הוא רק 24/7, בניכוי שבתות, חגים ושעות שינה. ד"ר רופא מתמחה באחד התחומים הסבוכים ביותר: תחום דיני הסייבר, המשפט והטכנולוגיה. בין היתר משרדה עוסק בסוגיות בוערות כיום על סדר היום המשפטי והציבורי, כמו לשון הרע ברשתות חברתיות, פגיעה בפרטיות, שיימינג באינטרנט, עבירות מחשב ותוכנה, זיהוי משתמשים ועוד. עם לקוחותיה נמנים חברות מובילות במשק, טובי הפלסטיקאים, בתי עסק, אנשים פרטיים - וגם ארגונים ומוסדות ללא מטרות רווח. היא חדורת להט וצדק ואוהבת את עיסוקה בתחום המשפט, אבל ציפור הנפש שלה מסתתרת בעשייה החברתית שלה. או ליתר דיוק: בפעילות ההתנדבותית שלה.

 

התנדבות אמת

לדבריה, העשייה החברתית מניעה אותה ומעניקה לה כוח, ומאז שהיא זוכרת את עצמה היה חשוב לה לתרום מזמנה וממרצה לעשיית צדק חברתי. או כלשונה: "אני מושיטה יד לקהילה מתוך אהבת אמת. הטלפון שלי תמיד פתוח לשאלות ולסיוע לעולם". ואם תעיפו מבט חטוף בלו"ז ההתנדבות שלה, תגלו שהיא עושה את זה בשיא האנרגיה:

 

> מסייעת רבות בהתנדבות לעורכי דין צעירים בשאלות מקצועיות.

> יועצת משפטית בהתנדבות באגודת הלהט"ב.

> מייעצת משפטית לעמותה לקשישים נפגעי קורונה.

> מייעצת לנשים חד הוריות מהמוצא האתיופי בענייני דיני משפחה ולוקחת תיקים פרו בונו.

> נותנת הרצאות בלשכת עורכי הדין בהתנדבות.

 

התעייפתם? ובכן, היא ממש לא. "מבחינתי, ההתנדבות היא דרך חיים", היא מסבירה. "שום דבר אינו דומה לתחושת הסיפוק שממלאת אותי אחרי שהצלחתי לעזור למישהו".

 

נקודת השוויון

ד"ר רופא גם לא ממש אוהבת את החיבור למילה "כוח". "אני לא מנסה למנף את ההתנדבות למקום של כוח", היא מסבירה. "מבחינתי מדובר בשליחות לשמה, ללא שום תמורה".

 

"מחובתם של עורכי דין לסייע ולהתנדב בחברה" (צילום: אינגה אבשלום שיליאן)
    "מחובתם של עורכי דין לסייע ולהתנדב בחברה"(צילום: אינגה אבשלום שיליאן)

     

    ובכל זאת, "נשים וכוח" זו סוגיה אקדמית בתחום לימודי המגדר. מהי העמדה שלך לגבי שוויון חברתי בין נשים לגברים?

    "אני חושבת שעדיין לא הגענו לשוויון בין נשים לגברים. העובדה היא שלי יש את הידע והניסיון - ואני מוכנה להעניק אותו לנשים אחרות ולסייע להן בקידומן האישי בכל מיני רבדים. על ידי העשייה וההתנדבות שלי אני תורמת את חלקי בקידום השוויון בין גברים לנשים".

     

    מה היית רוצה לומר למי ששוקל להתנדב, והאם לדעתך חשוב שהעשייה הזאת תהיה קשורה לתחום העיסוק?

    "מחובתם של עורכי דין לסייע ולהתנדב בחברה. העולם כולו נמצא בחוסר שוויון מוחלט, ולכן מחובתנו המוסרית לתרום ולהחזיר משהו לחברה. על ידי זה אולי נגיע לעולם טוב יותר".

     

    חברים  מספרים עליה

     

    גילי בסון, אגודת הלהט"ב:

    "הכרתי את שני דרך חברה משותפת. הייתי בבעיה מול הבנק, ושני ייעצה לי משפטית ללא כל תמורה ופשוט הצילה אותי. כשהתחלתי לעבוד במרכז הגאה וסיפרתי לה על העבודה שלי, שני ישר נרתמה לסיוע. היא עוזרת המון בכל נושא משפטי - החל בניסוח מכתבים משפטיים ועד ייצוג משפטי. היא נותנת את כל כולה. יש תחושה של אוזן קשבת 24/7 ".

     

    ד"ר אוריין יצחקי, עמותה לסיוע לקשישים במשבר הקורונה:

    "התוודעתי לשני באמצעות סיוע לשני חברים שניסו לגזול מהם כספים. היא נכנסה לתיק מורכב ובעייתי, ראתה את העוול שעושים להם, והציעה מתווה משפטי פשוט וחכם שפתר את כל הבעיה. מדובר באישה עם יכולת הכלה מדהימה וחוש צדק מפותח, שפועלת מתוך שליחות ומתנדבת לבצע משימות משפטיות ללא רווח בצורה יסודית ומקיפה".

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד