תופסים צבע: שיפודי אנטיפסטי מטריפים שתתקשו לעמוד בפניהם

אל תאמרו: מנה בריאה של ירקות במגוון צבעים, מתובלים ואפויים בתנור. אמרו: תוספת מקפיצה ומקורית, בהשראת המטבח האיטלקי שתרים לכם בקלות כל ארוחה משעממת

אורה קורן

|

07.07.20 | 09:09

קצת צבע משפר הכול: שיפודי אנטיפסטי (צילום: אורה קורן)
קצת צבע משפר הכול: שיפודי אנטיפסטי (צילום: אורה קורן)

מרכיבים

7 שיפודים

 

לרוטב

  • 1/3 כוס (70 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף (12 מ"ל) חומץ בלסמי
  • 1 כף (24 גרם) סילאן/דבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח

 

לשיפודים

  • 7 שיפודים
  • 1 פלפל אדום גדול
  • 1 פלפל צהוב גדול
  • 1 פלפל חריף (לא חייבים)
  • 1 בטטה גדולה
  • 1 בצל סגול גדול
  • 1 בצל יבש גדול
  • 2-1 קישואים
  • 7 פטריות שמפניון
  • 7 עגבניות שרי
  • שמן זית

 

פורסים את הירקות לגודל אחיד פחות או יותר (צילום: אורה קורן)
    פורסים את הירקות לגודל אחיד פחות או יותר(צילום: אורה קורן)

     

    אופן ההכנה

    1. הרוטב: מערבבים את מרכיביו בקערה.
    2. השיפודים: פורסים את הירקות לגודל אחיד. פרוסות הבטטה צריכות להיות בעובי של כ-3 מילימטר כדי שתתרכך מהר. פרוסות הקישוא בעובי של כחצי ס"מ. חוצים את הבצלים, מקלפים ומפרידים את הגלדים, משתמשים בגדולים שבהם. חותכים את הקצה של רגלי הפטריות. את הפלפלים החריפים משאירים שלמים (אם משתמשים). מניחים את הירקות הפרוסים בקערה.
    3. יוצקים את הרוטב על הירקות, מערבבים עד לציפוי ומשאירים לספיגת טעמים למשך שעה לפחות ואפשר אפילו למשך הלילה במקרר.
    4. משרים את השיפודים במים לפחות למשך שעה. מחממים את התנור ל-250 מעלות במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 
    5. משפדים בזהירות את הירקות, נזהרים שלא יישברו. את הפטריות והעגבניות משאירים לסוף. מורחים מעט שמן זית על הירקות ומניחים בתבנית.
    6. אופים בשליש העליון של התנור כ-10 דקות או עד שהקצוות נצרבים. הופכים את השיפודים וממשיכים לקלות כ-10 דקות נוספות. אם הירקות לא התרככו מספיק, אפשר להעביר את התנור למצב אפיה טורבו, להוריד את התבנית לאמצע התנור ולאפות עוד כמה דקות לריכוך נוסף.

     

    אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

     

     

      התוספת צבעונית - הקינוח שחור לבן: עוגת זברה 

       

      לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קרן)
      לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קרן)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר פרווה
      טבעוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג