חם, חם, מתקרר: גלידת שוקו-וניל במרקם קרמי, רק מחמישה מרכיבים

להכין גלידה בבית זה בכלל לא סיפור - ואם תעשו כמו אפרת סיאצ'י, תגלו שאתם ממש לא חייבים לרכוש מכונה או להתעסק עם ביצים. כאן תצטרכו רק מיקסר ומעט סבלנות

אפרת סיאצ'יפורסם: 06.07.20 08:32
החלב המרוכז הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם שלה. לא אוהבים את המוצר התעשייתי? אפשר להכין לבד בבית (צילום: אפרת סיאצ'י)
החלב המרוכז הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם שלה. לא אוהבים את המוצר התעשייתי? אפשר להכין לבד בבית (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

8 מנות

 

לגלידת וניל

  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, מצוננת רבע שעה במקפיא
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב מרוכז ממותק
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

 

לגלידת שוקו

  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, מצוננת רבע שעה במקפיא
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב מרוכז ממותק
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
  • 2 כפות שטוחות אבקת קקאו

 

אופן ההכנה

  1. גלידת הווניל: מקציפים את השמנת המתוקה במשך דקה.
  2. מוסיפים את החלב המרוכז ואת האינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך 4-3 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.
  3. מעבירים למיכל עם מכסה ומכניסים למקפיא.
  4. גלידת השוקו: מקציפים את השמנת המתוקה במשך דקה.
  5. מוסיפים את החלב המרוכז, אבקת הפודינג ואבקת הקקאו וממשיכים להקציף במשך 4-3 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.
  6. מעבירים למיכל פלסטיק (אפשר לצד גלידת הווניל) ומקפיאים לפחות 6-5 שעות לפני ההגשה. אם הגלידה שהתה הרבה זמן במקפיא כדאי להניח לה לעמוד כמה דקות בטמפרטורת החדר על מנת שתתרכך.

.

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...