חם, חם, מתקרר: גלידת שוקו-וניל במרקם קרמי, רק מחמישה מרכיבים
להכין גלידה בבית זה בכלל לא סיפור - ואם תעשו כמו אפרת סיאצ'י, תגלו שאתם ממש לא חייבים לרכוש מכונה או להתעסק עם ביצים. כאן תצטרכו רק מיקסר ומעט סבלנות

החלב המרוכז הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם שלה. לא אוהבים את המוצר התעשייתי? אפשר להכין לבד בבית (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
8 מנות
לגלידת וניל
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, מצוננת רבע שעה במקפיא
- 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב מרוכז ממותק
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לגלידת שוקו
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, מצוננת רבע שעה במקפיא
- 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב מרוכז ממותק
- 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
- 2 כפות שטוחות אבקת קקאו
אופן ההכנה
- גלידת הווניל: מקציפים את השמנת המתוקה במשך דקה.
- מוסיפים את החלב המרוכז ואת האינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך 4-3 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.
- מעבירים למיכל עם מכסה ומכניסים למקפיא.
- גלידת השוקו: מקציפים את השמנת המתוקה במשך דקה.
- מוסיפים את החלב המרוכז, אבקת הפודינג ואבקת הקקאו וממשיכים להקציף במשך 4-3 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.
- מעבירים למיכל פלסטיק (אפשר לצד גלידת הווניל) ומקפיאים לפחות 6-5 שעות לפני ההגשה. אם הגלידה שהתה הרבה זמן במקפיא כדאי להניח לה לעמוד כמה דקות בטמפרטורת החדר על מנת שתתרכך.
.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"