
לשימוש הכתבה אוכל גלידת שוקו וניל אפרת סיאצ'י
(החלב המרוכז הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם שלה. לא אוהבים את המוצר התעשייתי? אפשר להכין לבד בבית)
מרכיבים
8 מנות
לגלידת וניל
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, מצוננת רבע שעה במקפיא
- 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב מרוכז ממותק
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לגלידת שוקו
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, מצוננת רבע שעה במקפיא
- 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב מרוכז ממותק
- 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
- 2 כפות שטוחות אבקת קקאו
אופן ההכנה
- גלידת הווניל: מקציפים את השמנת המתוקה במשך דקה.
- מוסיפים את החלב המרוכז ואת האינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך 4-3 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.
- מעבירים למיכל עם מכסה ומכניסים למקפיא.
- גלידת השוקו: מקציפים את השמנת המתוקה במשך דקה.
- מוסיפים את החלב המרוכז, אבקת הפודינג ואבקת הקקאו וממשיכים להקציף במשך 4-3 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.
- מעבירים למיכל פלסטיק (אפשר לצד גלידת הווניל) ומקפיאים לפחות 6-5 שעות לפני ההגשה. אם הגלידה שהתה הרבה זמן במקפיא כדאי להניח לה לעמוד כמה דקות בטמפרטורת החדר על מנת שתתרכך.
.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"