
המנה מתאימה גם למבוגרים שלא לוקחים את עצמם ברצינות יתרה (צילום: דינה משה)
מרכיבים
8 מנות
- 750 גרם (חבילה וחצי) ספגטי
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 1/2 כפית פתיתי צ'ילי
- 1 כפית גדושה בזיליקום יבש
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 חבילת נקניקיות שאוהבים (כ- 310 גרם), פרוסות
- 1 כוס מים מבישול הספגטי
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כפיות גדושות מלח גס
- 25 עגבניות שרי, שלמות
- 1/2 חבילת בזיליקום טרי
אופן ההכנה
- מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן. שומרים 2 כוסות ממי הבישול.
- מחממים את השמן בסיר גדול ורחב, על להבה נמוכה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את השום, מערבבים ומיד מוסיפים את הבזיליקום היבש, הצ'ילי והפפריקה, מערבבים ומטגנים דקה.
- מוסיפים את הנקניקיות, מערבבים עד לציפוי ומטגנים 2 דקות.
- מוסיפים את המים, רסק עגבניות והמלח, מערבבים ומבשלים 2 דקות.
- מוסיפים את עגבניות השרי והבזיליקום הטרי. מערבבים ומבשלים 3 דקות. אם חסרים נוזלים, מוסיפים עוד ממי הבישול של הפסטה. מורידים מן האש.
- מוסיפים את הספגטי, מערבבים ומגישים חם.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

מחפשים מנה לא שגרתית? נסו רולדת פירה ממולאת בפטריות