ישר מהמקפיא: עוגת גלידה עם וניל-שוקולד ופירות יער בצ'יק צ'אק

עוגת שכבות קפואה, שמבוססת על מקפא רך, מהיר הכנה וטעים להפליא. התוצאה: קינוח משגע לימי הקיץ הלוהטים (בלי להזיע ובלי להתקרב לתנור!)

עוגת גלידה עם וניל-שוקולד ופירות יער (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגת גלידה עם וניל-שוקולד ופירות יער (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

 

 

המרכיבים

(8–10 מנות בתבנית בגודל 25X20 ס"מ)

 

  • 3 חבילות (240 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כוסות (500 מ"ל) חלב
  • כ־1/2 מכל (150 גרם) ממרח שוקולד או ממרח שוקולד־אגוזים, בטמפרטורת החדר
  • 1 חבילה (200 גרם) פירות יער קפואים (סוג אחד או תערובת)
  • 24 בישקוטים

 

ההכנה

1. מרפדים את התבנית ביריעות של ניילון נצמד, עם שוליים ארוכים מהצדדים, כך שאפשר יהיה לכסות את העוגה וגם לשלוף אותה מהתבנית.

2. שמים בקערת המערבל את הפודינג, השמנת והחלב ומקציפים לקרם אחיד ויציב. מעבירים מחצית מהכמות לקערה נפרדת. מוסיפים לקערה את ממרח השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול למרקם אחיד. מוסיפים לכל קערה – עם הקרם הלבן ועם קרם השוקולד - מחצית מכמות פירות היער ומערבבים.

3. מסדרים בתבנית שכבה מהבישקוטים ויוצקים עליה את קרם השוקולד. מסדרים עליו שכבת עוגיות נוספת ויוצקים עליה את הקרם הלבן. מכסים בניילון הנצמד ועוטפים את התבנית בשכבת ניילון נוספת. מאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות (עד שבועיים).

4. ההגשה: פותחים את הניילון ומניחים על התבנית צלחת או מגש הפוך. הופכים בזהירות ומסירים את התבנית והניילון. פורסים ומגישים.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד