אין כמו משקה צונן ביום קיץ לוהט. אז פגשנו את ליאור רפאל, ברמן ב-Centro Café, שירקח לכם ארבעה מתכונים למשקאות צוננים על טהרת תרכיז התפוחים החדש של טעמי הגליל, שעשוי מתפוחי בראשית מפסגות גליל-גולן, עם 100% מרכיבים טבעיים.
סיידר תפוחים צונן
המרכיבים לקנקן סיידר:
- 5 כוסות מים
- 1 כוס תרכיז תפוחים צלול של טעמי הגליל
- 3-4 מקלות קינמון
- 2-3 כוכבי אניס
- מעט פלפל אנגלי
- תפוח אחד
איך מכינים?
1. מוזגים לקנקן את המים ותרכיז התפוחים ומערבבים היטב.
2. חותכים את התפוח לקוביות קטנות ומעבירים לקנקן.
3. מוסיפים את התבלינים: קינמון, כוכבי אניס ופלפל אנגלי.
4. ניתן להוסיף קרח או להעביר למקרר לשעה לפחות. מומלץ להגיש צונן.
שייק תפוח, ג'ינג'ר ותפוז
המרכיבים ל-1 כוס משקה:
- 2 כפות תרכיז תפוחים סחוט של טעמי הגליל
- 1/3 כוס מיץ תפוזים
- 1/2 כוס קרח
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
איך מכינים?
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר. ניתן להוסיף מים לקבלת הסמיכות שאוהבים או תרכיז למתיקות לפי הטעם.
גרניטה תפוח-נענע
המרכיבים ל-1 כוס משקה:
- 1/4 כוס (60 מ"ל) תרכיז תפוחים סחוט של טעמי הגליל
- חופן נענע
- 1 כוס קרח
- מיץ מחצי לימון
איך מכינים?
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומגישים. ניתן לקשט עם עלי נענע או פרוסות תפוח.
קוקטייל 'אפל קיק'
המרכיבים ל-1 כוס קוקטייל:
- 2 כפות (30 מ"ל) תרכיז תפוחים צלול של טעמי הגליל
- 1/4 כוס (60 מ"ל) ג'ין
- 1 1/2 (20 מ"ל) מיץ לימון
- 1/2 כוס קרח
איך מכינים?
1. מכניסים את כל המרכיבים לשייקר ומשקשקים היטב עם קרח.
2. מסננים ומגישים בכוס קוקטייל לבחירתכם. ניתן לקשט עם מניפת תפוח ופרוסת לימון.
עובדות מפתיעות:
- בכל בקבוק כ-5 ק"ג תפוחים
- 100% תפוחים
- ללא תוספת סוכר
- ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל
- צילום: טל שחר | מנהלת קריאייטיב: אליאור ציפור | מנהלת לקוח: עינת ורטהיימר
- צולם ב: Centro Cafe, דיזינגוף 69 תל-אביב