הדלקתי את תנור האפיה והתחלתי להכין את העוגה. כשהבלילה היתה כבר מוכנה, התנור עדיין לא הגיע לטמפרטורה הנדרשת (כן, זה ממש לוקח כמה דקות להכין את הבלילה). הזמן הזה הוא זה בדיוק מה שנדרש כדי להפוך עוגת שיש שגרתית לעוגת זברה (או טיגריס) לוהטת. ראיתי את הטכניקה בתכנית של לורין פסקל. היא מצריכה מעט סבלנות, וככל שיש לכם יותר ממנה, הפסים של הזברה יוצאים יותר מדוייקים, אבל התוצאה שווה כל רגע.
מי שמעדיף מראה יותר מופשט, או טעם יותר מרוכז ונפרד של השוקולד והוניל, יכול לנקוט בשיטה המוכרת להכנת עוגת שיש רגילה: יוצקים לתבנית את הבלילה הבהירה, מעליה את הבלילה הכהה ועם מזלג (או סכין) מערבבים בעדינות את השוקולד לתוך הוניל.
ועוד טיפ קטן: העוגה יוצאת לחה יותר, כשמכינים אותה ידנית ולא במיקסר.
מרכיבים
לתבנית בקוטר 24 ס"מ
- 3 ביצים, גדולות
- 200 מ"ל (1 כוס) שמן חמניות או שמן צמחי אחר
- 1 גביע יוגורט 3%
- 100 מ"ל (1/2 כוס) חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 210 גרם (1 כוס) סוכר
- 350 גרם (2.5 כוסות) קמח
- 10 גרם (1 שקית) אבקת אפיה
- 2 כפות קקאו
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
- טורפים בקערה את הביצים, השמן, היוגורט, החלב והווניל עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
- מערבבים יחד את הקמח עם אבקת האפייה בקערה נפרדת ומנפים אותם יחד לתוך הקערה עם הבלילה. מערבבים עד לאיחוד ומחלקים את הבלילה לשתיים.
- מוסיפים את הקקאו למחצית הבלילה ומערבבים עד לקבלת צבע אחיד.
- יוצקים כמות של כחצי מצקת מרק במרכז התבנית, כך שנוצר עיגול בלילה. יוצקים כמות דומה מהבלילה השנייה במרכז העיגול הראשון (משתמשים במצקת אחרת). חוזרים על התהליך עד ששתי הבלילות נגמרות. אופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט
קינוח יש, אבל מה תכינו לעיקרית? לנו יש פסטה קלילה עם פרגיות