מה קורה כששמים קצת וינדאלו בתוך פאראטה? פיוז'ן אסיאתי בלתי נשכח

לא כולם יכולים לשחזר את תבשיל הבקר של טאיזו, אבל אם תיאזרו בסבלנות ותחליטו לנסות בכל זאת, תגלו בסוף שמדובר במנה משובחת. וכן, אנחנו שוב מפלטים עגבניות

דניאל רגביפורסם: 01.07.20 07:51
כל ביס שונה מעט מהביס הקודם, אבל זה היופי במנות בהרכבה אישית - וינדאלו בקר עם פאראטה (צילום: עמי שמיר)
כל ביס שונה מעט מהביס הקודם, אבל זה היופי במנות בהרכבה אישית - וינדאלו בקר עם פאראטה (צילום: עמי שמיר)

מה מכינים? וינדאלו, בשר אונטריב בבישול ארוך עם תמרהינדי ותבלינים הודיים המוגש עם בצל סגול, צ'ילי, נענע, כוסברה, שמנת חמוצה ופאראטה (לחם הודי שטוח): מנה בהרכבה עצמית המוגשת במסעדת טאיזו של השף יובל בן נריה.

 

תוכנית עבודה: מכינים את התבשיל, בזמן שהוא מתבשל מכינים את הפאראטות, לקראת הסוף פורסים את הבצלים והצ'ילי, מסדרים את המנה בצלחת ומגישים.

 

 

וינדאלו - תבשיל בקר מתובל

 

מרכיבים

כ-2 מנות

 

  • שמן נייטרלי
  • 500 גרם בשר אונטריב, פרוס לקוביות
  • מלח
  • 2 בצלים, קצוץ דק
  • 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/2 פלפל צ'ילי, פרוס לטבעות עם הגרעינים
  • 1 עגבניית תמר, ללא ה"שחלות", קצוצה דק
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 1 מקל קינמון
  • 1.5 כוכבי אניס
  • 1 כף זרעי כוסברה שלמים
  • 1 כפית סירופ תמרהינדי
  • מעט חומץ תפוחים
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול וצורבים את קוביות הבשר מכל הצדדים. ממליחים את קוביות הבשר לפני שהופכים. כדאי לטגן בכמה סבבים כדי שהבשר ייצרב ויקבל מעטה שחום. מוציאים את הבשר, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים עוד שמן.
  2. מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים עד לריכוך תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום לתוך הסיר, מערבבים ומטגנים מעט. מוסיפים את הצ'ילי, את העגבניה ואת הרסק. מערבבים ומחזירים את הבשר לתוך הסיר, יחד עם כל הנוזלים שנאספו בצלחת. מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הבשר. מבשלים על אש גבוהה.
  4. מחממים מחבת יבשה על אש בינונית. מוסיפים את הקינמון, האניס ואת זרעי הכוסברה וקולים אותם על המחבת, תוך כדי סיבובה, במשך 30-20 שניות. מוסיפים את התבלינים הקלויים לסיר עם הבשר.
  5. מוסיפים את סירופ התמרהינדי החומץ, הפלפל השחור ומעט מלח ומכסים את הסיר. מבשלים שעתיים-שלוש על אש נמוכה.

 

 

פאראטה

 

מרכיבים

 

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 5 כפות שמן
  • 1/2 כוס מים
  • חמאה (לטיגון)
  • שמן נייטרלי (לטיגון)

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים יחד את הקמח, המלח, השמן והמים. לשים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בנייר אלומיניום ומניחים בצד לחצי שעה.
  2. חותכים חתיכה מהבצק ומניחים אותה על משטח מקומח. מרדדים את הבצק לעלה דק. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
  3. ממיסים את החמאה במחבת בחום לא גבוה, מוסיפים מעט שמן. מניחים את עלה הפאראטה במחבת ומטגנים עד לקבלת צבע יפה מצד אחד. הופכים ומטגנים גם מהצד השני. חוזרים על התהליך עם כל העלים.

 

 

להגשה

 

  • תבשיל אונטריב
  • פאראטות מוכנות
  • שמנת חמוצה
  • צ'ילי חריף, פרוס לטבעות
  • כוסברה טרייה

 

אופן ההכנה

  1. מניחים את כל המרכיבים בצלחת ומניחים לסועדים להרכיב בעצמם את הביס המושלם.

 

 

 >> מה זה מנת הדגל?

מנת הדגל היא תוכנית קונספט קולינרית - בכל פרק אני מבקר באחת המסעדות הטובות בישראל, אוכל את מנת הדגל שלה, מנתח את המרכיבים ואת הטכניקות בהן הם טופלו – ואז מנסה להכין אותה אצלי במטבח. לפרקים נוספים של "מנת הדגל" היכנסו ל- YouTube או עקבו אחרי דניאל בפייסבוק ובאינסטגרם

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כבר שנתיים שיש לי חלום לפתוח ערוץ בישול משלי. מקום שבו אוכל לשתף את האהבה שלי למסעדות, לבישול, לאפייה, לכל הקסם הזה שנקרא אוכל. אז עכשיו אני מגשים אותו. קוראים לי דניאל, בעל עסק לשיווק דיגיטלי, פודי רציני ובוגר בית הספר לבישול דנון.