קבלו ט"ט: שלוש מנות קיציות עם טורטיות חיטה ושימורי טונה במים

כריך טונה או טוסט הם לא מאכלים מרשימים להגיש לאורחים - אבל אם תגלגלו את אותם המרכיבים בטורטייה, זה כבר הופך אותם לנשנוש שנוטה להתחסל במהירות

ילנה ויינברג

|

30.06.20 | 07:49

הראשונות להיחטף: טורטיות עם סלט טונה, עלים ועגבניה (צילום: ילנה ויינברג)
הראשונות להיחטף: טורטיות עם סלט טונה, עלים ועגבניה (צילום: ילנה ויינברג)
 

טורטייה מגולגלת עם סלט טונה

 

מרכיבים

4 מנות

 

לסלט

  • 1 קופסה של שימורי טונה במים, מסוננת היטב
  • 2 כפות מיונז
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף מיץ לימון
  • 3 כפות תירס משומר
  • 1 מלפפון חמוץ, קצוץ דק
  • 1/4 בצל, קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

 

להרכבה

  • 4 טורטיות בקוטר 20 ס"מ
  • עלים ירוקים שאוהבים
  • עלי בזיליקום טרי
  • עגבניה, פרוסה לקוביות קטנות

 

אופן ההכנה

  1. הסלט: מערבבים את כל מרכיביו, טועמים ומתקנים תיבול.
  2. ההרכבה: מניחים טורטייה על משטח עבודה, מסדרים את העלים הירוקים לאורך. העלים אמורים לחצוץ בין הסלט והעגבניה לבין הטורטייה, כדי שלא תירטב. על העלים הירוקים מסדרים את עלי הבזיליקום.
  3. שמים רבע מכמות הסלט לאורך הטורטייה, על העלים. מוסיפים רבע מכמות העגבניה ומגלגלים לגליל הדוק. חוצים ומהדקים עם קיסם או מפית. מגישים מיד.

 

 

צ'יפס טורטייה עם מטבל טונה

 

אפשר לשחק עם התיבול ולהפוך אותו לצ'יפס בהתאמה אישית (צילום: ילנה ויינברג)
    אפשר לשחק עם התיבול ולהפוך אותו לצ'יפס בהתאמה אישית(צילום: ילנה ויינברג)

     

    מרכיבים

    3-2 מנות

     

    לצ'יפס

    • 5 טורטיות, פרוסות למשולשים (כמו פיצה)
    • 1/2 כפית שום כתוש או אבקת שום
    • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    • 1/2 כפית פפריקה מתוקה או מעושנת
    • 1 כף שמן זית

     

    למטבל

    • 1 גזר, קלוף
    • 1/2 גמבה אדומה
    • 2 מלפפונים חמוצים
    • 1 קופסת שימורי טונה במים, מסוננת היטב
    • 1 כף גדושה מיונז
    • 2 כפיות חרדל
    • מלח ופלפל שחור

     

    אופן ההכנה

    1. הצ'יפס: מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. שמים את משולשי הטורטייה בתבנית. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לציפוי אחיד. מסדרים את המשולשים בשכבה אחידה (ייתכן ותצטרכו שתי תבניות) ואופים כעשר דקות. שימו לב שהצ'יפס לא נשרף, הוא נוטה להשחים מהר. מוציאים, מצננים.
    3. המטבל: טוחנים את הגזר במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הגמבה, המלפפונים והטונה וטוחנים כדקה נוספת, עד לקבלת תערובת אחידה.
    4. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים יחד עם הצ'יפס.

     

     

    קסדייה עם טונה

     

    בין שתי שכבות פריכות יש ים לוהט של גבינה - תתאפקו עם הביס! (צילום: ילנה ויינברג)
      בין שתי שכבות פריכות יש ים לוהט של גבינה - תתאפקו עם הביס!(צילום: ילנה ויינברג)

       

      מרכיבים

      1 מנה

       

      • 2 עלי טורטייה
      • 1 כף גדושה ממרח עגבניות מיובשות, פסטו או טפנד
      • 1 קופסת שימורי טונה, מסוננת היטב
      • מלח ופלפל שחור
      • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת

       

      אופן ההכנה

      1. משמנים קלות מחבת שיכולה להכיל את הטורטייה בשלמותה. מניחים בתוכה את הטורטייה ומורחים אותה בממרח.
      2. מפוררים את הטונה ומפזרים בשכבה אחידה, מתבלים ומפזרים את הגבינה. מכסים בעלה טורטייה ומהדקים קלות.
      3. שמים את המחבת על האש. מניחים על הטורטייה סיר ומטגנים כשתי דקות. הופכים בזהירות ומטגנים דקה נוספת. מוציאים, פורסים ומגישים.

       

       

      מתכונים נוספים של ילנה ויינברג אפשר למצוא בבלוג שלה

       

        עוד מנות קלילות לאירוח והפעם ממלאווח

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: ילנה ויינברג)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: ילנה ויינברג)

         

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד