נשיקות כתומות של שמש: שלושה מתכוני משמשים במצב רוח קיצי

עונה קצרה, טעם גדול: עוגה בחושה בטעם של פעם, ריבה עם חמוציות פרסיות וגלידה מבושמת בלבנדר. כולן עם משמשים וכי מי יכול לעמוד אדיש אל מול הפרי הנהדר הזה?

ליאורה חוברה

|

25.06.20 | 08:38

במתכון של אמא יש מרגרינה, במתכונים ברשת יש תועפות חמאה - בשלי בחרתי להשתמש במרכיבים בריאים יותר: עוגת משמשים בטעם של פעם (צילום: ליאורה חוברה)
במתכון של אמא יש מרגרינה, במתכונים ברשת יש תועפות חמאה - בשלי בחרתי להשתמש במרכיבים בריאים יותר: עוגת משמשים בטעם של פעם (צילום: ליאורה חוברה)
את הגלידה אפשר להכין גם ללא מכונה. אבל אם תחליטו לרכוש אחת תגלו שהיא דווקא עשויה לחסוך לכם כסף: גלידת משמשים ולבנדר (צילום: ליאורה חוברה)
את הגלידה אפשר להכין גם ללא מכונה. אבל אם תחליטו לרכוש אחת תגלו שהיא דווקא עשויה לחסוך לכם כסף: גלידת משמשים ולבנדר (צילום: ליאורה חוברה)
 

עוגת משמשים בטעם של פעם

 

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

 

  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר חום דק
  • 3 כפות טחינה גולמית משומשום מלא או חמאת בוטנים
  • 1/2 כוס חלב או מיץ פרי
  • 4 כפות (110 גרם) רסק תפוחים
  • 150 מ"ל יוגורט דל שומן
  • 2 כוסות קמח תופח (אפשר שחלק ממנו יהיה קמח תופח מלא)
  • 1/2 כפית קינמון, טחון
  • 1/2 כוס חלב או מיץ פרי
  • 1 כף תמצית וניל או משחת וניל
  • 16-12 משמשים, נקיים וחצויים

 

לציפוי

  • 2 כפות סוכר חום דק
  • 40 גרם שקדים גרוסים או פרוסים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים ומקמחים את התבנית.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8 דקות עד לקבלת קציפה תפוחה.
  3. מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. מוסיפים לסירוגין ובהדרגה את החלב, רסק התפוחים, היוגורט והקמח עד שמסיימים את כל הכמות.
  5. מוסיפים את הקינמון והווניל ומערבבים.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ומסדרים מעל את חצאי המשמשים.
  7. הציפוי: מערבבים את הסוכר עם השקדים ומפזרים על העוגה, בין המשמשים.
  8. אופים 50-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש. מגישים חם אפשר עם כדור גלידה.

 

העוגה כמו שהיא מופיעה במחברת המתכונים של אמא שלי (צילום: ליאורה חוברה)
    העוגה כמו שהיא מופיעה במחברת המתכונים של אמא שלי(צילום: ליאורה חוברה)

     

    ריבת משמשים, חמוציות, וניל וג'ינג'ר

     

    מרכיבים

    1.2 ק"ג ריבה

     

    • 1.3 ק"ג משמשים, פרי אחר או תערובת פירות (נקטרינות, אפרסקים, שזיפים)
    • 2 כוסות סוכר חום (אפשר להקטין את כמות הסוכר ולהוסיף פקטין)
    • 1 כוס חמוציות פרסיות או דומדמניות מיובשות (זרשק)
    • מיץ וקליפה מגורדת משלושה לימונים
    • 30 גרם פקטין (לא חייבים)
    • 1 כף משחת וניל או תמצית וניל איכותית
    • 1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורד

     

    אופן ההכנה

    1. מגלענים את המשמשים ופורסים אותם לחתיכות לפי טעמכם (קחו בחשבון שככל שהחתיכות גדולות יותר, כך גדל הסיכוי שהן יישארו שלמות בריבה עצמה). מניחים את המשמשים הפרוסים ואת הסוכר בשכבות בסיר בינוני, מכסים ומצננים לילה במקרר.
    2. מוציאים את הסיר, מוסיפים את החמוציות, את המיץ וקליפת הלימון המגורדת ומביאים לרתיחה ללא מכסה על אש בינונית. מומלץ לערבב את הריבה רק בכף עץ. תוך כדי הבישול מסירים את הקצף שנוצר על פני הריבה עם כף או עם מסננת מתאימה.
    3. מגבירים את הלהבה לחמש דקות כדי להביא את הריבה לבעבוע חזק ומנמיכים את האש. מוסיפים את הפקטין (אם משתמשים ואם בחרתם להפחית את כמות הסוכר). מוסיפים גם את הגי'נג'ר והווניל ומערבבים היטב.
    4. מבשלים 40-30 דקות, שומרים על בעבוע בינוני־חלש וממשיכים להסיר את הקצף שנוצר.
    5. אפשר למעוך את הפירות או לטחון קצת בבלנדר מוט, אם אתם רוצים מרקם יותר מחיתי.
    6. בודקים אם הריבה מוכנה על ידי טפטוף מעט ריבה על צלחת קרה שהושהתה במקרר. אם טיפת הריבה נוזלית גם אחרי שהתקררה יש להמשיך לבשל ולבדוק שוב כעבור זמן מה.
    7. בסיום הבישול מצננים את הריבה מעט ומעבירים לצנצנות מעוקרות כשהיא עדיין חמה. מניחים לה להצטנן לחלוטין בתוך הצנצנות, כאשר הן מכוסות בנייר אפיה. לאחר הצינון יש לסגור את הצנצנות היטב ולהעבירן לאחסון במקרר. הריבה תשמר במקרר לפחות 3 חודשים.

     

    מצננים את הריבה בצנצנות מעוקרות ומכסים בנייר אפייה (צילום: ליאורה חוברה)
      מצננים את הריבה בצנצנות מעוקרות ומכסים בנייר אפייה(צילום: ליאורה חוברה)

       

       

      גלידת משמש, לבנדר ואגוזי לוז

       

      מרכיבים

      כ-1 ליטר גלידה

       

      • 15 משמשים או כל פרי רך אחר שאוהבים
      • 2 כפות סוכר חום
      • 2 כפות דבש
      • 1 כף פרחי לבנדר למאכל (להשיג בחנויות התבלינים)
      • 30 גרם אגוזי לוז קלופים
      • 1 כפית תמצית וניל טבעית איכותית
      • 500 מ"ל יוגורט , אפשר גם יוגורט צאן

       

      אופן ההכנה

      1. במכונת גלידה: מגלענים את המשמשים, פורסים אותם לחתיכות קטנות ומניחים בסיר.
      2. מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד לריכוך. מכבים את האש ומרסקים בבלנדר מוט או במעבד מזון למחית. אם רוצים, אפשר להשאיר חתיכות פרי, כמו כן אפשר להשאיר מעט רסק שישמש כרוטב לגלידה.
      3. מוסיפים את יתר המרכיבים וטוחנים את הכול יחד.
      4. מעבירים את התערובת למכונת גלידה ובוחרים בתוכנית גלידה (לא סורבה).
      5. מוצאים כ- 10 דקות לפני ההגשה. אפשר לקשט ברוטב שהשארתם

       

      1. ללא מכונת גלידה: מגלענים את המשמשים, פורסים אותם לחתיכות קטנות ומניחים בסיר.
      2. מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד לריכוך. מכבים את האש ומרסקים בבלנדר מוט או במעבד מזון למחית. אם רוצים, אפשר להשאיר חתיכות פרי, כמו כן אפשר להשאיר מעט רסק שישמש כרוטב לגלידה.
      3. מוסיפים את יתר המרכיבים וטוחנים את הכול יחד.
      4. מעבירים את התערובת למיכל ומקפיאים. לאחר שעתיים, מוצאים ומקציפים את התערובת שנוצרה. חוזרים על הפעולה הזו פעמיים-שלוש, כדי לקבל גלידה אוורירית.

       

       

      ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה, למתכונים נוספים שלה - כנסו לאתר

       

        עוד כתום, אבל אחר: עוגת קלמנטינות עם חמאת בוטנים

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ליאורה חוברה)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ליאורה חוברה)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד