רוטב מושלם, בלי טיפת שמנת - פסטה עם פרגית צרובה (צילום: אורה קרן)
הפסטה הזו היא אחד מציוני הדרך שלי לאוכל בריא יותר: היא עשויה מקמח לבן וקמח שיפון מלא שמעניק לה על הדרך גם מרקם מעניין יותר. אפשר להחליף את קמח השיפון בקמח חיטה מלאה, או בקמח כוסמין מלא. אין לכם כוח להכין פסטה? אפשר להשתמש בפסטה מוכנה.
הרוטב הוא על בסיס שמן זית ואין בו שום זכר לשמנת מתוקה. תטעמו ותראו שהיא ממש לא חסרה. העלים הירוקים בהם השתמשתי, הצ'ילי, היין והשום יוצרים רוטב קליל ומלא בטעמים. את עלי החמציץ אפשר להחליף בקליפת לימון מגוררת ובעלי כוסברה קצוצים.
מרכיבים
2 מנות
לפרגיות
- 2 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- צ'ילי טרי או מיובש קצוץ (או מעט שבבי צ'ילי)
- מלח גס
- 4 נתחי פרגית
לפסטה
- 100 גרם קמח לבן
- 100 גרם קמח שיפון מלא
- 2 ביצים, טרופות
- קורט מלח
- כפית שמן זית
- מעט מים, אם צריך
>> אפשר להשתמש בפסטה מוכנה לפי הוראות היצרן
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום יפות קצוצות
- 1 צ'ילי יבש מרוסק לשבבים, או רבע-חצי כפית שבבי צ'ילי
- 50 מ"ל (רבע כוס) יין לבן יבש
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 6 עלי חמציץ גדולים קצוצים, או קליפה מגורדת מחצי לימון
- חופן עלי פטרוזיליה, טריים וקצוצים
אופן ההכנה
- הפרגיות: טוחנים או כותשים יחד את השום, הצ'ילי, המלח והשמן לתערובת אחידה. מורחים את הפרגיות בתערובת, ומעסים עד לציפוי אחיד. מניחים בקערה, מכסים ושומרים במקרר לספיגת טעמים למשך שעה.
- הפסטה: מערבבים את הקמחים בקערה, יוצרים במרכז גומה ויוצקים פנימה את הביצים. מוסיפים את המלח והשמן ולשים ליצירת בצק. אם הבצק לא מתגבש מוסיפים כף מים ולשים שוב. חוזרים על התהליך אם הבצק לא מתגבש.
- לשים את הבצק במשך 10 דקות, מכסים ומעבירים למנוחה במקרר למשך חצי שעה.
- מרדדים את הבצק במערוך ופורסים לרצועות או משתמשים במכונת פסטה להכנת הצורה המועדפת עליכם, מקמחים קלות, על מנת למנוע הידבקות ושומרים בצד עד השימוש.
- מחממים היטב מחבת ברזל, יוצקים מעט שמן זית וצורבים את הפרגיות כשתי דקות מכל צד. הנתחים אמורים להיות עשויים לחלוטין (לבנים בפנים). מוציאים לקרש חיתוך ומניחים לשתי דקות.
- מרתיחים סיר גדול עם מי מלח.
- הרוטב: מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את השום והצ'ילי, מערבבים ומטגנים כחצי דקה. נזהרים לא לשרוף את השום. מוסיפים את היין ומחכים שהאלכוהול יתאדה. טועמים בזהירות, מתקנים תיבול ומכבים את האש.
- מוסיפים את רוב עלי החמציץ והפטרוזיליה ומערבבים (שומרים את היתר לקישוט).
- מבשלים את הפסטה במים רותחים כ-20 שניות אחרי שהפסטה צפה (משך זמן הבישול תלוי בעובי הפסטה), מסננים ומניחים בתוך הרוטב החם שמחכה בצד. מערבבים עד לציפוי אחיד. מחלקים לצלחות.
- פורסים את הפרגיות, מניחים מעל הפסטה, מקשטים בעלים הנותרים ומגישים מיד.
אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט
רוצים עוף בלי סוף? נסו את הפסטייה עם משמשים של אורה