מכינים חביתה בלי לשבור ביצים: מקושקשת טופו עם בצל ופטריות

בין אם זה מרכיב בארוחת הבוקר הישראלית או חלק מהכריך שהולך אתכם מחוץ לבית: לחביתות יש מקום מרכזי בתפריט שלנו. ומה יעשו הטבעונים? ייהנו מהמתכון הבא

עדי כהן סימן טוב

|

22.06.20 | 08:56

דווקא אפשר להכין חביתה בלי לשבור ביצים! פשוט מכינים אותה מטופו (צילום: עדי כהן סימן טוב)
דווקא אפשר להכין חביתה בלי לשבור ביצים! פשוט מכינים אותה מטופו (צילום: עדי כהן סימן טוב)

מרכיבים

 

  • מעט שמן (לשימון המחבת)
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • 6-5 פטריות, פרוסות
  • 1/2 חבילה (150 גרם) טופו משי (באריזת קרטון ואקום)
  • 2 כפות קמח חומוס
  • 1/2 כפית מלח
  • פחות מ 1/4 כפית כורכום, טחון
  • 1חבילה (300 גרם) טופו קשה
  • פטרוזיליה קצוצה את עשב תיבול אחר

 

אופן ההכנה

  1. משמנים את המחבת ומחממים אותה היטב, מטגנים בה את הבצל ואת הפטריות עד להזהבה קלה ושומרים בצד. 
  2. טוחנים במעבד מזון טופו משי, קמח החומוס, המלח והכורכום עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה
  3. מגרדים בפומפיה גסה את הטופו הקשה ומוסיפים אותו לקערה. מערבבים בעדינות.
  4. משמנים מחבת, מחממים אותה היטב ומעבירים לתוכה את התערובת. מטגנים כמה דקות על להבה גבוהה, עד שפירורי הטופו מתייבשים ומשחימים מעט.
  5. מוסיפים את הבצל והפטריות, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים מיד.

 

 

עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני, לקורס המקוון שלה - הקליקו כאן

 

    חשבתם שחביתה ללא ביצים זה מגניב? נסו המבורגר ללא בשר

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עדי כהן סימן טוב)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עדי כהן סימן טוב)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג