
דווקא אפשר להכין חביתה בלי לשבור ביצים! פשוט מכינים אותה מטופו (צילום: עדי כהן סימן טוב)
מרכיבים
- מעט שמן (לשימון המחבת)
- 1 בצל סגול, פרוס דק
- 6-5 פטריות, פרוסות
- 1/2 חבילה (150 גרם) טופו משי (באריזת קרטון ואקום)
- 2 כפות קמח חומוס
- 1/2 כפית מלח
- פחות מ 1/4 כפית כורכום, טחון
- 1חבילה (300 גרם) טופו קשה
- פטרוזיליה קצוצה את עשב תיבול אחר
אופן ההכנה
- משמנים את המחבת ומחממים אותה היטב, מטגנים בה את הבצל ואת הפטריות עד להזהבה קלה ושומרים בצד.
- טוחנים במעבד מזון טופו משי, קמח החומוס, המלח והכורכום עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה
- מגרדים בפומפיה גסה את הטופו הקשה ומוסיפים אותו לקערה. מערבבים בעדינות.
- משמנים מחבת, מחממים אותה היטב ומעבירים לתוכה את התערובת. מטגנים כמה דקות על להבה גבוהה, עד שפירורי הטופו מתייבשים ומשחימים מעט.
- מוסיפים את הבצל והפטריות, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים מיד.
עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני, לקורס המקוון שלה - הקליקו כאן

חשבתם שחביתה ללא ביצים זה מגניב? נסו המבורגר ללא בשר