דברים טובים באים באריזות אישיות: פסטיה עם עוף, בשר בקר ומשמשים

מה משותף לאכלנים שאוהבים מרק עוף משובח, אורחים צופי הפתעות ולבשלנים ששונאים לזרוק אוכל? כולם יהנו מהמנה המפתיעה הזאת המשלבת בין מתוק למלוח

אורה קורן

|

16.06.20 | 08:59

שילוב מענג של מתוק ומלוח: פסטיה אישית עם עוף ומשמשים (צילום: אורה קורן)
שילוב מענג של מתוק ומלוח: פסטיה אישית עם עוף ומשמשים (צילום: אורה קורן)
 

אם אתם אוהבים מרק עוף, אתם בטח יודעים כי מרק טוב באמת מכינים עם הרבה עוף, וגם עם נתח בשר בקר (שפונדרה). כך אמי היתה מכינה אותו וכך עושה גם אני. אבל אז, אני מוצאת את עצמי מול השאלה: מה עושים עם כל הבשר ה"מכובס"? ככל שיש יותר בשר במרק, הוא יותר טעים אבל אז גם יש יותר שאריות שנותרות בצד מבלי שיש להן דורש.

 

מה עושים? פסטיה אישית היא פתרון אלגנטי וטעים. זוהי מנה שממש קשה לעמוד בפיתוי לנגוס בה. היא נראית כמו מתנה אישית ארוזה, הפתעה נהדרת שאפשר להעניק לכל סועד, כמנה ראשונה וגם הטעם מפתיע. הפסטיה הקלאסית המשפחתית מלאה פיסטוקים, אגוזים, שלל פירות יבשים ודבש. לגרסתי האישית אני מוסיפה רק מישמשים מיובשים חמוצים-מתוקים, או חמוציות שלמות.

 

טיפ: אל תוותרו על נתח הבקר (לא במרק ולא בפסטיה האישית), השילוב שלו עם העוף משדרג את המנות.

טיפ נוסף: את חזה העוף השאירו מחוץ למרק והשתמשו בו להכנת שניצלים או מוקפץ. ממילא הוא יהיה יבש מידיי לפסטיה.

 

 

מרכיבים

10 מנות

 

  • 10 משמשים מיובשים גדולים (או כמות זהה של חמוציות שלמות)
  • 2 עופות מבושלים (ללא החזה), מפורקים (ללא העור והעצמות)
  • 250 גרם שפונדרה מבושלת
  • שמן זית
  • כמון טחון או חוואיג' למרק
  • קורט קינמון (לא חייבים)
  • 1 בצל, קצוץ
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • כוסברה/פטרוזיליה (לא חייבים)
  • 10 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן

 

לקישוט 

  • אבקת סוכר
  • קינמון, טחון

 

אופן הכנה

  1. משרים את המשמשים במים חמימים 60-30 דקות, עד לריכוך. מוציאים, פורסים כל משמש לשמונה חלקים ושומרים בצד.
  2. מפוררים את נתחי העוף המבושל ואת השפונדרה לקערה גדולה ומערבבים. שומרים בצד.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבניות האישיות.
  4. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בו את התבלינים עד שריחם עולה. מוסיפים את הבצל ומערבבים. מטגנים עד להזהבה.
  5. מוסיפים את תערובת העוף והבשר, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מטגנים יחד כדקה ומעבירים לקערה.
  6. מוסיפים את המשמשים הקצוצים לקערה עם העוף ומערבבים עד לפיזור אחיד, מוסיפים גם את הפטרוזיליה הקצוצה (אם משתמשים) ומערבבים. מצננים בצד.
  7. מוציאים עלה פילו אחד (את היתר מכסים במגבת), מברישים אותו במעט שמן זית. מניחים במרכזו כמות מלית נדיבה ומקפלים פנימה את הקצוות. חשוב להבריש גם את הצד השני של עלי הפילו בזמן הקיפול.
  8. אוספים את המנה ומעבירים לתבנית אישית, כך שהקיפולים הם למטה. מברישים במעט שמן זית ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  9. מוציאים, מצננים מעט, מפדרים באבקת סוכר ובקינמון ומגישים.

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    עוד מנה שכל המשפחה תאהב: לזניה ביתית עם פטריות וחצילים

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד