
הכנת שניצלים מכרובית שלמה וזה כל מה שנשאר? כנראה שהכנת טוב. שניצל כרובית טבעוני (צילום: מיכל שמיר)
מרכיבים
כ-5 מנות
- פרחים מכרובית גדולה או 2 כרוביות קטנות מפורקות לפרחים
- 1 כפית מלח (לבישול הכרובית)
- מעט שמן זית (לשימון התבנית)
- 6 כפות קמח לבן/מלא/כוסמין או קמח עדשים/חומוס לגרסה ללא גלוטן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים (או קצת יותר אם משתמשים בקמח מלא או כוסמין)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת קארי (לא חייבים)
- 1/4 כפית פפריקה מעושנת
- 1 כוס פירורי לחם מוזהבים/תערובת של פנקו ופירורי לחם רגילים או פירורי לחם ללא גלוטן/קורנפלקס ללא גלוטן, טחון
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- שמים את הכרובית בסיר, ממלאים מים עד גובה הכרובית, מוסיפים כפית אחת של מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 וחצי דקות, מכבים, מסננים ומייבשים מעודפי המים.
- מחממים את התנור 200-ל מעלות, רצוי במצב טורבו, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב עם מעט שמן זית.
- מערבבים בקערה את הקמח, המים, המלח אבקת הקארי והפפריקה לתערובת אחידה וסמיכה, כמו בלילת פנקייק.
- בקערה נפרדת, מערבבים את פירורי הלחם, המלח והשמן, עד לקבלת תערובת במרקם חול רטוב.
- מחזיקים ב"רגל" של פרח כרובית אחד, טובלים אותו בבלילה עד שהחלק העליון מצופה היטב, וטובלים בתערובת פירורי הלחם. מניחים בתבנית. חוזרים על התהליך עם כל פרחי הכרובית הנותרים.
- אופים 25-35 דקות, עד שהכרוביות משחימות. מגישים חם.
למיכל שמיר בלוג מתכונים שווה וגם עמוד אינסטגרם שכדאי לעקוב אחריו

עוד מנה קיצית קלילה ונהדרת של מיכל שמיר - סלט זוקיני