שוקינג: תבשיל מפתיע של שוקי עוף עם ארטישוקים, תמרים וזיתי קלמטה

מבשלים מהר, אוכלים בנחת - מנה שהיא ארוחה שלמה ונהדרת בסיר אחד. אפילו היין כבר בפנים אבל אם כבר פתחתם בקבוק, חשוב מאוד לבדוק את טיבו, ולא רק פעם אחת

ליאורה חוברה

|

14.06.20 | 08:58

תבשיל שהוא ארוחה שלמה בסיר אחד - אפילו היין כבר בפנים: עוף עם ארטישוקים, תמרים וזיתים (צילום: ליאורה חוברה)
תבשיל שהוא ארוחה שלמה בסיר אחד - אפילו היין כבר בפנים: עוף עם ארטישוקים, תמרים וזיתים (צילום: ליאורה חוברה)

מרכיבים

6 מנות

 

  • 1 כף שמן
  • 12 שוקי עוף ללא עור, נקיות ויבשות
  • 2 בצלים, פרוסים
  • 400 גרם ארטישוק ירושלמי מופשר ופרוס או טרי, קלוף וחתוך
  • 400 גרם תחתיות ארטישוק, מופשרות וחצויות 
  • 4 שיני שום, כתושות
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם  
  • מעט פלפל חריף
  • 10 שיני שום, שלמות קלופות
  • 100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים
  • 12 תמרי מג'הול שטופים, מגולענים ופרוסים לאורך לרבעים
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כוס מים רותחים + 1 כפית אבקת מרק עוף או 1 כוס ציר עוף
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 כפות פטרויזיליה, קצוצה
  • כמה ענפי אורגנו שלמים שטופים
  • 4-3 עלי דפנה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר חצי כף שמן, מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים אותן עד להזהבה. מוציאים ושומרים בצד.
  2. מוסיפים לסיר את חצי כף השמן הנותרת, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, תחתיות הארטישוק, השום הכתוש, המלח והפלפל, מערבבים היטב ומטגנים קלות.
  3. מחזירים את השוקיים לסיר. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-50 דקות, עד שכל המרכיבים מוכנים ורכים והרוטב סמיך. במהלך הבישול בודקים אם יש מספיק נוזלים ואם צריך - מוסיפים.

 

 ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

    עוד עיקרית מעולה של ליאורה חוברה - פרגיות בתנור

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ליאורה חוברה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ליאורה חוברה)

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג