
תבשיל שהוא ארוחה שלמה בסיר אחד - אפילו היין כבר בפנים: עוף עם ארטישוקים, תמרים וזיתים (צילום: ליאורה חוברה)
מרכיבים
6 מנות
- 1 כף שמן
- 12 שוקי עוף ללא עור, נקיות ויבשות
- 2 בצלים, פרוסים
- 400 גרם ארטישוק ירושלמי מופשר ופרוס או טרי, קלוף וחתוך
- 400 גרם תחתיות ארטישוק, מופשרות וחצויות
- 4 שיני שום, כתושות
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
- מעט פלפל חריף
- 10 שיני שום, שלמות קלופות
- 100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים
- 12 תמרי מג'הול שטופים, מגולענים ופרוסים לאורך לרבעים
- 1 כוס יין לבן
- 1 כוס מים רותחים + 1 כפית אבקת מרק עוף או 1 כוס ציר עוף
- מיץ מלימון שלם
- 2 כפות פטרויזיליה, קצוצה
- כמה ענפי אורגנו שלמים שטופים
- 4-3 עלי דפנה
אופן ההכנה
- מחממים בסיר חצי כף שמן, מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים אותן עד להזהבה. מוציאים ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר את חצי כף השמן הנותרת, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, תחתיות הארטישוק, השום הכתוש, המלח והפלפל, מערבבים היטב ומטגנים קלות.
- מחזירים את השוקיים לסיר. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-50 דקות, עד שכל המרכיבים מוכנים ורכים והרוטב סמיך. במהלך הבישול בודקים אם יש מספיק נוזלים ואם צריך - מוסיפים.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

עוד עיקרית מעולה של ליאורה חוברה - פרגיות בתנור