
כוכבי האניס הם סתם פוזה - אבל תראו כמה הם מוסיפים: עוגת טחינה בחושה (צילום: דינה משה)
מרכיבים
תבנית קוגלהוף מס' 26
לציפוי
- מחמאה, בטמפרטורת החדר
- 2 כפיות טחינה גולמית
- 2 כפיות שומשום
- 2 כפיות סוכר חום
לעוגה
- 3 ביצים
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3/4 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 3/4 כוס טחינה גולמית
לקישוט ולפוזה – כוכבי אניס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. מברישים היטב את התבנית במחמאה.
- הציפוי: מורחים את הטחינה על דפנות התבנית בעזרת מברשת. מפזרים את השומשום באופן שווה. מפזרים את הסוכר באופן שווה.
- העוגה: טורפים בקערה את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל, עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים שמן בהדרגה, תוך כדי טריפה עד לאיחוד.
- מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה ומערבבים עד לקבלת תערבות אחידה.
- מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים את הבלילה לתבנית המצופה ואופים חצי שעה בתנור. מורידים את הטמפרטורה ל-150 ואופים 20 דקות נוספות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצר יבש. מוציאים, מצננים והופכים על צלחת ההגשה. מקשטים בכוכבי אניס.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - תמצאו בבלוג שלה "דינה דיש"

גם עוגיות הספירלה האלה תשמחנה להצטרף אליכם ולעוגה