שכבות של קטיפה: לזניה מנצחת מפסטה ביתית עם חצילים ופטריות

לכל מאמא יש את הלזניה שלה. זאת של אורה עשויה מעלי לזניה טריים ומתובלים והם אלה שנותנים למאפה את המרקם המיוחד שלו. נלחצתם? אל תדאגו, יש סרטון הדרכה

אורה קורן

|

11.06.20 | 07:52

שלמות בתבנית: לזניה עם חצילים ופטריות (צילום: אורה קורן)
שלמות בתבנית: לזניה עם חצילים ופטריות (צילום: אורה קורן)
 

בצק פסטה

 

מרכיבים

 

  • 500 גרם קמח רגיל
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כפית כורכום, טחון
  • 2 כפיות זעתר יבש
  • 5 ביצים
  • 1 כף שמן זית
  • מעט מים

 

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד את הקמח, המלח, הכורכום והזעתר ומעבירים לקערת המיקסר. יוצרים גומה במרכז הקמח ויוצקים לתוכה את הביצים ואת השמן, לשים כ-10 דקות, עד להיווצרות בצק רך. אם הבצק מתקשה להתגבש, מוסיפים מעט מים וממשיכים ללוש. שימו לב כי לא ניתן להוסיף מים בסוף הלישה.
  2. מכסים ומניחים למנוחה במקרר למשך חצי שעה.
  3. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לחלקים נוחים לעבודה. מרדדים על משטח מקומח ופורסים למלבנים או משתמשים במכונת פסטה. במכונה יש להעביר את הבצק בדרגת אפס. לאחר מכן, יש לקפלו ולהעביר אותו פעמיים נוספות בדרגה זו, לפני שעוברים לדרגות גבוהות יותר. בחרתי לרדד את הבצק בדרגה 8 עבור הלזניה, אבל אפשר לרדד לכל עובי שרוצים בהתאם לפסטה שתרצו להכין.
  4. תולים את הפסטה לייבוש קל על מתקן ייעודי. אם אין, אפשר להשתמש בפתרון יצירתי כמו - מקל מטאטא נקי המונח בין שני כיסאות או כל רעיון אחר. אם רוצים להשתמש מיד, מורידים את הפסטה כשהיא עדיין גמישה אך כבר לא לחה. מורידים ומכסים במגבת עד השימוש - שימו לב שעלי הפסטה לא ידבקו אחד לשני. חלק מהפסטה אפשר לפרוס ולהקפיא - אז מייבשים את הפסטה זמן נוסף, מעבירים לשקית אטומה ומקפיאים. 

 

 

 

לזניה עם חצילים ופטריות

 

מרכיבים

תבנית בגודל 20X40 ס"מ

 

  • 2 חצילים ללא גרעינים, קלופים ופרוסים בעובי של 2 ס"מ
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • בצל גדול, קצוץ לגודל בינוני
  • 2 סלסילות של פטריות טריות, נקיות ופרוסות לגודל בינוני
  • 15 גרם חמאה (לא חובה)
  • 1/4 כוס פטריות מיובשות, מושרות במים רותחים
  • 1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
  • 1/2 בקבוק רוטב עגבניות חלק
  • מעט צ'ילי חריף, או רוטב צ'ילי (סריראצ'ה)
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 3/4 כוס מים
  • 250 גרם תערובת גבינות מגורדות (צ'דר, פרמזן, מוצרלה)
  • מחצית הבצק לפסטה (המתכון למעלה), מרודד לעלים
  • חופן עלי בזיליקום טרי, קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. משמנים את פרוסות החצילים, מתבלים אותן ומסדרים בתבנית בשכבה אחידה. צולים את החצילים כ-20 דקות, עד להשחמה. מוציאים ומנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות.
  3. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו כמה דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות. מוסיפים את החמאה (אם משתמשים) ומערבבים.
  4. קוצצים את הפטריות המיובשות ומוסיפים אותן למחבת. מוסיפים גם את מי ההשרייה - נזהרים שלא להוסיף את המשקעים בתחתית. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומצננים.
  5. מערבבים את העגבניות המרוסקות, רוטב העגבניות, הצ'ילי, השום והמים. מתבלים במלח לפי הטעם.
  6. שמים בתחתית התבנית כמה כפות מרוטב העגבניות שהכנו. מניחים מעל עלי פסטה בשכבה אחידה שמכסה את בסיס התבנית. מסדרים מעל הפסטה כשני שלישים מכמות החצילים. עליהם מורחים מהרוטב. מניחים מעליו שכבה של עלי פסטה.
  7. מפזרים שני שלישים מכמות הפטריות ושליש מהגבינה המגוררת על שכבת הפסטה. מניחים מעל שכבת פסטה נוספת ומעליה חצילים ופטריות שנותרו. מפזרים שליש מכמות הגבינה ויוצקים את כל הרוטב שנותר.
  8. מניחים מעל שכבת פסטה אחרונה, מפזרים מעליה את הגבינה שנותרה ועלי הבזיליקום הקצוצים. מזלפים מעט שמן זית.
  9. אופים כ-45 דקות עד שהלזניה שחומה מלמעלה.

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    פסטה זה נחמד, אבל אתם מעדיפים מנה עם בשר? קבלו צלי נהדר

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד